Nieuwe genomineerden 3VOOR12AWARD bekend Nieuwe genomineerden 3VOOR12AWARD bekend

Bettie Serveert, Önder & FS Green en I am Oak

, Ingmar Griffioen

Nieuwe genomineerden 3VOOR12AWARD bekend

Bettie Serveert, Önder & FS Green en I am Oak

Ingmar Griffioen ,

Op 9 september wordt de zevende 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle en Voicst op? Het lijkt nog ver weg, maar deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO toch al de twaalf genomineerden.

Bettie Serveert, Önder & FS Green en I am Oak

Op 9 september wordt de zevende 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle en Voicst op? Het lijkt nog ver weg, maar deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO toch al de twaalf genomineerden. In de uitzending van woensdag belde Eric Cortons invaller Annemieke Schollaardt weer met drie genomineerden.

Bettie Serveert, genomineerd met Pharmacy Of Love
Bettie Serveert bracht begin dit jaar het negende album Pharmacy Of Love uit en dat was voor de vaste waarde in het Nederlandse alternatieve circuit een opvallend hard album. Of ze zin hadden in hard gerock, vroeg Annemieke Schollaardt aan gitarist Peter Visser. "Na die vorige, akoestische plaat dachten we: laten we nu het roer omgooien en het achterste van de tong laten zien. En we hadden waanzinnig veel zin om weer eens te gaan beuken." Bettie Serveert is ook een van de weinige Nederlande bands die al jarenlang voet aan de grond heeft in Amerika. Daar gaat het volgens Peter nog altijd heel goed. "De plaat is daar uit sinds maart en ook in Canada. Ons label daar heeft er flink aan getrokken en eind september gaan we daar weer vijf, zes weken heen." Op 9 september is de band gelukkig nog in het land voor de 3VOOR12 Award. "Oh dat meen je niet en dat is voor de plaat die we hebben gemaakt? Oh maar dat is echt ongelofelijk, ik ben benieuwd wie de concurrenten zijn."

Önder & FS Green, genomineerd met De Kassier
Turk had al van zich laten horen met de Turkse Pizza Ep en zich laten zien als acteur in Gangster Boys, maar met zijn eerste langspeler De Kassier wist hij pas echt het licht van de schijnwerpers te vangen. Met als artiestennaam zijn eigen voornaam Önder en de onvolprezen beats van FS Green, sloeg de hiphop-release op Noah's Ark in als een bom. Het duo schopte het tot 3VOOR12 Selecteert, een nominatie die volgens Önder wel vruchten heeft afgeworpen. "Het heeft sowieso veel goed gedaan, dat 3VOOR12 ons support." Ook qua kassieren gaat het volgens de rapper lekker. De Award-nominatie pleziert hem. "Ok, dat is fokkin' hard, keihard! Daar ben ik echt superblij om. Echt heel dope dat na Hef nu ook FS Green en ik genomineerd zijn."

I am Oak, genomineerd met On Claws

De Utrechtse songwriter Thijs Kuijken schopte het met zijn band I am Oak en zijn nieuwste album tot Album van de Week en 3VOOR12 Selecteert. Niet zo gek, als je bedenkt dat experts van mening zijn dat hij met On Claws voor dé Nederlandse folkrelease van dit jaar zorgde. De herfstige songwriterplaat past zo tussen het oeuvre van Sufjan Stevens, Bon Iver en Iron and Wine in de kast en Nico Dijkshoorn en Carice van Houten vielen eensgezind in katzwijm in DWDD. Kuijken toont zich vandaag aan de telefoon toch wel verrast over de nominatie. "Ik ben er natuurlijk heel blij mee. De plaat werd wel goed ontvangen, maar dat je dan ook nog genomineerd wordt, is wel heel mooi. Het gaat natuurlijk over een heel jaar en als je daar dan tussen zit... dat is wel tof."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12