The Mad Trist is eerste 3VOOR12 Selecteert… The Mad Trist is eerste 3VOOR12 Selecteert…

3VOOR12 stippelt traject uit voor veelbelovende Nederlandse acts

, Redactie 3VOOR12

The Mad Trist is eerste 3VOOR12 Selecteert…

3VOOR12 stippelt traject uit voor veelbelovende Nederlandse acts

Redactie 3VOOR12 ,

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe ideeën. 3VOOR12 lanceert daarom na de concertserie 3VOOR12 Presenteert... en het talent scouting-traject Hollandse Nieuwe een nieuwe bouwsteen in haar missie om bands op de voet te volgen. 3VOOR12 Selecteert… dus en de vuurdoop is voor The Mad Trist.

3VOOR12 stippelt traject uit voor veelbelovende Nederlandse acts

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe ideeën. 3VOOR12 lanceert daarom na de concertserie 3VOOR12 Presenteert... en het talent scouting-traject Hollandse Nieuwe een nieuwe bouwsteen in haar missie om bands op de voet te volgen. Met 3VOOR12 Selecteert… wil de muzieksite het gat vullen tussen beide bestaande rubrieken. En The Mad Trist is de eerste die er in mag springen. Om te beginnen staat het debuutalbum Pay The Piper nu exclusief twee weken voor release op de speciale Noorderslag Luisterpaal.

Elke 3VOOR12 Selecteert… is een act waarop 3VOOR12 haar kaarten zet, een act waar ze voor durft te staan, een act die extra goed uitgelicht wordt omdat ze het verdient. Van elke 3VOOR12 Selecteert… zul je dus een jaar lang meer horen op 3VOOR12, via interview(s), een introductiefilm, (debuut)album op de Luisterpaal, een liftsessie, concertopnames en in gesprek met Eric Corton bij 3FM in 3VOOR12RADIO.

Met volgende week het debuut in de winkels is The Mad Trist de definitie van 3VOOR12 Selecteert…: Het stadium van veelbelovend voorbij, een doorbraak in het verschiet, maar nog geen enkele garantie dat het ook gaat lukken. De Maastrichtse band moet het kortom in 2010 gaan bewijzen en 3VOOR12 zit ze op de hielen om te kijken of het lukt.

De potentie is er: ze staan al op Noorderslag en bouwden de afgelopen tijd aan een goede live-reputatie. Ook de timing is perfect, want over twee weken komt het debuutalbum Pay The Piper uit. De band nam het album samen met producer Torre Florim van De Staat op. Ook een label is gevonden. Door de link met De Staat gingen velen ervan uit dat de band bij Excelsior zou tekenen, maar het werd uiteindelijk PIAS. Alle kaarten liggen goed om het spel te kunnen spelen.

Morgen op deze site: een introductiefilm met The Mad Trist. We waren aanwezig bij de clipopnamen van Pay The Piper en een liveoptreden in Doornroosje, Nijmegen. Woensdag 20 januari praat Eric Corton in 3VOOR12RADIO met de band.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12