Rudeboy, Denvis, Bartmann en co-rockers als Stooges Tribute op tour Rudeboy, Denvis, Bartmann en co-rockers als Stooges Tribute op tour

Idee van hommage op Zwarte Cross ontstaan

, Ingmar Griffioen

Rudeboy, Denvis, Bartmann en co-rockers als Stooges Tribute op tour

Idee van hommage op Zwarte Cross ontstaan

Ingmar Griffioen ,

Oud-muzikanten van Urban Dance Squad, Peter Pan Speedrock, Herman Brood, The Spades, The Bloody Honkies en The Riplets samen op het Zwarte Cross-podium als Stooges Tribute? Die waanzinnige fantasie sloeg aan. Dus komt er een tour met o.a. Rudeboy, Bart van Peter Pan, Denvis, Janneke (ex-Riplets) en ex-Bloody Honkies Lawrence Mul en Wout Kemkens.

Idee van hommage op Zwarte Cross ontstaan

Stel: je gooit (ex-) muzikanten van Urban Dance Squad, Peter Pan Speedrock, Herman Brood, The Spades, The Bloody Honkies en The Riplets samen op het podium. Dan heb je een gedroomde superband, toch? Stel: ze zijn stuk voor stuk waanzinnige fans van The Stooges en willen niets liever dan als tributeband de boel platspelen. Nee niks wilde fantasie; de ode leidde tot een best feest op de Zwarte Cross en de vele verzoeken om meer worden ingewilligd met een korte tour. Zondag 10 januari is het gezelschap al te zien tijdens de New Year's Gathering Party in 013, Tilburg.

Vervolgens worden er waarschijnlijk een stuk of zes podia aangedaan. Het Bolwerk in Sneek en Luxor Live, Arnhem zijn al bevestigd. De hele line-up bestaat uit: Ries Doms (Hooghwater, Hydromatics, ex-Spades) op drums, bassist Bartmann (Peter Pan Speedrock), Wout Kemkens (Shaking Godspeed, ex-Bloody Honkies) op gitaar, saxofonist Edgar Francken (Herman Brood) en opmerkelijke zangers als Rudeboy (ex-Urban Dance Squad/ex-Junkie XL), Lawrence Mul (ex-Bloody Honkies), Denvis (ex-Spades) en Janneke (ex-Riplets).

Het idee is afkomstig van Pieter Holkenborg (drummer Shaking Godspeed, frontman Automatic Sam en PR-man Zwarte Cross). Wout Kemkens bevestigt: "Dat is Pieters idee, op de Zwarte Cross ontstaan en een beetje uit de hand gelopen." Naast de ambitieuze plannen met Shaking Godspeed staat Kemkens ook te springen om als gitarist weer het podium op te gaan met de Stooges Tribute band. "Erg cool, we zijn allemaal full-blooded Stooges-fans en ik wil gewoon superveel muziek maken. Uiteindelijk draait het toch daarom."

The Stooges-tribute speelt zondag 10 januari tijdens de New Year's Gathering Party in 013, Tilburg (check de flyer voor de rest van de line-up). Op donderdag 28 januari te zien in Luxor Live in Arnhem en zaterdag 27 februari in Het Bolwerk, Sneek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12