Rob Stecher stopt als directeur Patronaat Rob Stecher stopt als directeur Patronaat

Interim-directeur Frans Vreeke vetrekt ook

, Redactie 3VOOR12/Noord-Holland

Rob Stecher stopt als directeur Patronaat

Interim-directeur Frans Vreeke vetrekt ook

Redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Rob Stecher treedt begin volgende maand af als directeur van het Patronaat. Dit heeft de Haarlemse popzaal zondagavond naar buiten gebracht. Haarlems Dagblad meldt dat interim-directeur Frans Vreeke ook vertrekt en dat Stecher sinds medio vorig jaar overspannen thuis zit.

Interim-directeur Frans Vreeke vetrekt ook

Rob Stecher stopt per 1 februari als directeur van het Patronaat. Stechers werkzaamheden voor de Haarlemse popzaal zijn 'fysiek niet langer verenigbaar met zijn inspanningen voor zijn eigen management- en adviespraktijk'. Dit heeft het Patronaat zondagavond middels een persbericht naar buiten gebracht. Haarlems Dagblad meldt dat Stecher sinds medio vorig jaar overspannen thuis zit en dat interim-directeur Frans Vreeke hem niet langer zegt te kunnen vervangen. Vreeke zou zelf per direct vertrekken.

Stecher trad in 2006 op verzoek van bestuur en medewerkers aan als directeur van het Patronaat. Het podium vekeerde destijds in een roerige situatie. Een jaar na de oplevering van de nieuwbouw op de Zijlsingel kampte het Patronaat met ernstige financiële problemen. Al vrij snel bracht Stecher in samenwerking met de toenmalige interim Raad van Toezicht de organisatie in rustiger vaarwater en boekte hij zwarte cijfers.

De huidige Raad van Toezicht laat weten begrip te hebben voor de beslissing van Stecher. “Met alle medewerkers van het Patronaat hebben de leden van de Raad van Toezicht Rob leren kennen als een zeer gedreven en enthousiaste directeur, die zich dag en nacht inspande voor het reilen en zeilen van het Haarlemse poppodium.” Het Patronaat heeft nog geen opvolger van Stecher gevonden. Voorlopig nemen Jeroen Blijleve en Sander Schmalgemeijer zijn taken over.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12