Na Kempi laat ook Kleine Viezerik zijn gezicht tatoeëren Na Kempi laat ook Kleine Viezerik zijn gezicht tatoeëren

Hiphoptrend: de face tattoo?

, Atze de Vrieze

Na Kempi laat ook Kleine Viezerik zijn gezicht tatoeëren

Hiphoptrend: de face tattoo?

Atze de Vrieze ,

Veel ophef afgelopen maand over de nieuwe tatoeages van Kempi. De Eindhovense rapper liet zijn beide wangen bewerken. Niet met een klein sterretje of een traan, maar met spreuken, variaties op bijbelteksten. Amsterdammer Kleine Viezerik (KV) had hetzelfde idee, zo bleek vandaag. Hij zette een zwarte bloem op zijn gezicht, met daarbij de tekst ‘black rose’.

Hiphoptrend: de face tattoo?

Veel ophef afgelopen maand over de nieuwe tatoeages van Kempi. De Eindhovense rapper liet zijn beide wangen bewerken. Niet met een klein sterretje of een traan, maar met spreuken, variaties op bijbelteksten. Amsterdammer Kleine Viezerik (KV) had hetzelfde idee, zo bleek vandaag. Hij zette een zwarte bloem op zijn gezicht, met daarbij de tekst ‘black rose’. “Ik had al een tattoo op mijn andere wang”, zegt KV, “Die was erg licht, dus die viel niet zo op. De tekst ‘black rose’ is afgeleid van een Surinaams woord, blaka rosu, de mooie donkere man of vrouw. Ik ben best romantisch, op zijn tijd.”

In Nederland kom je niet vaak gezichtstatoeages tegen, maar volgens KV zie je ze in de VS steeds vaker. “Ook bij vrouwen. Ik zag eens een vrouw die een panter had vanaf haar slaap tot haar ogen, alsof ie haar besloop. Ik heb over mijn hele lichaam tatoeages. Ik ben bijna klaar. Later dit jaar wil ik mijn rug inkleuren.” Dat beide rappers zo kort na elkaar zo’n heftige tattoo zetten, kan haast geen toeval zijn. Allebei zijn het mannen van de straat, die de rauwe kant van de hiphop vertegenwoordigen. KV is bezig met zijn debuutalbum, Kempi werkt aan een gangster mixtape en aan zijn eigen label Sterrenlaan. Samen doken ze onlangs nog op in Dio’s Cool Remix. Maar volgens KV staat dat hier los van. “Die tatoeages hebben niets met hiphop te maken, maar met mezelf.”

Kempi heeft dubbele gevoelens bij de nieuwe tattoo van KV, maar boos is hij zeker niet. “Hij is m’n nigger, man. Als ik iemand een tatoeage op zijn gezicht gun is hij het wel. Maar moest het echt meteen nu? Kon hij niet wachten tot de zomer?” Ook voor Kempi heeft de face tattoo niets met zijn muziek te maken. Al sluiten de teksten wel aan bij zijn raps. “No weapon formed against me shall prosper”, staat op zijn rechterwang. “And if it does it will take me 2 heaven”, op de linker. Het is dezelfde boodschap die hij in zijn raps heeft voor zijn haters. “Uiteindelijk is het alleen tussen God en mij”, zegt hij. “Hij is de enige die controle over mij heeft.”

Kempi is ook bijna klaar met zijn persoonlijke kunstwerk. Zijn armen en buik zijn al vol, zijn rug is de laatste stap. Tot nu toe had hij alleen kleine tattoos in zijn gezicht. “Een kruisje, twee tranen en mijn moeders naam”, zegt hij. “Mijn moeder houdt niet van die dingen, maar ze houdt wel van mij. Mijn vriendin weet wat voor vlees ze in de kuip heeft. Het is een way of life. Ik ben gewoon gefascineerd door goud, door diamanten, door pistolen en door tattoos. Ik ben altijd al anders geweest dan de rest. De meeste mensen – ook matties - reageren eerst hatend op de foto’s, maar in het echt vinden ze het mooi. De foto’s zijn ook genomen vlak nadat ze gezet zijn. Dan lijkt het net of je hele dikke letters op je gezicht hebt.”

Kempi en KV zijn er geen van beiden op uit een nieuwe hiphoptrend in te zetten, vergelijkbaar met de grill. “Ik hoop niet dat het een trend wordt”, zegt KV. “De kids moeten het vooral niet doen omdat Kempi en ik het doen. Ze moeten ook niet denken dat Kempi en ik proberen elkaar af te troeven. We maken allebei muziek en toevallig houden we allebei van tattoos. Ik ben een volwassen kerel van 30, ik heb er goed over nagedacht. Voor een kantoorbaan ben ik toch niet geschikt. Ik heb altijd buiten gewerkt, van vuilnisman tot tramchauffeur.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12