Lola Kite speelt spijkermeppen op Vlieland Lola Kite speelt spijkermeppen op Vlieland

Debuutalbum moet voor de zomer verschijnen

, Atze de Vrieze

Lola Kite speelt spijkermeppen op Vlieland

Debuutalbum moet voor de zomer verschijnen

Atze de Vrieze ,

Ze zijn een van de zes gasten op het 3VOOR12-podium, volgende week zaterdag 16 januari op Noorderslag: Lola Kite. Volgens sommigen is de 60’s inspired electropopband het best bewaarde geheim van Amsterdam, en dat hoopt de band waar te maken met een debuutalbum dat nog voor de zomer moet verschijnen. “1 april moet het uitkomen… maar dat halen we niet.”

Debuutalbum moet voor de zomer verschijnen

Ze zijn een van de zes gasten op het 3VOOR12-podium, volgende week zaterdag 16 januari op Noorderslag: Lola Kite. Volgens sommigen is de 60’s inspired electropopband het best bewaarde geheim van Amsterdam, en dat hoopt de band waar te maken met een debuutalbum dat nog voor de zomer moet verschijnen bij Excelsior. “1 april moet het uitkomen… maar dat halen we niet”, zegt frontman Keez Groenteman. “Het zal wel 1 mei worden. We zijn nu aan het mixen, dat gaat heel gestaag.”

Afgelopen najaar trok Lola Kite voor de opnames naar Vlieland. Daar had de band de volledige beschikking over De Bolder, de kantine van camping Stortemelk (inmiddels bekend terrein voor bezoekers van festival Into the Great Wide Open). “We konden er twee weken ongestoord spelen. Nou ja, er kwam één reünie tussendoor, van de enige school die Vlieland rijk is. De volgende dag hebben we alles snel weer neergezet.” In die twee weken werd geconcentreerd gespeeld, maar de band heeft zich wel ondergedompeld in de lokale geneugten. “Het begon al bij de boot. We hadden alle apparatuur op van die bagagekarretjes gezet. Toen we op Vlieland aankwamen, duurde het nogal lang voor het busje kwam. Vervolgens begon het te regenen, waar vooral onze producer niet vrolijk van werd.”

In het gastverblijf van camping Stortemelk vermaakte de band zich met foto’s van vrijwilligers door de jaren heen. “De jonge Lucky Fonz III hing er ook tussen. En er was een lijntjesbord waarop stond wie allemaal met wie gezoend had. Daar stond Lucky dan weer niet tussen.” De laatste avond trok de band downtown Vlieland in. “In discotheek De Stoep hebben we met de inboorlingen meegedaan aan het traditionele spijkermeppen. Wie het eerst met zijn dronken kop een spijker in een plank geslagen heeft.”

Veel invloed op de muziek zelf heeft het verblijf niet gehad, denkt Groenteman. De songs waren al geschreven. “Je zult niet ineens de wind horen. Wel heeft de grote lege ruimte in De Bolder invloed op het geluid. Daar hebben we bewust gebruik van gemaakt.” De titel van het album wil Groenteman nog niet noemen. “Wel hebben we in het begin al uitgesloten dat het titelloos album zou worden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12