Lefties Soul Connection in de studio Lefties Soul Connection in de studio

Release opvolger Skimming the Skum vóór de zomer

, Erik Zwennes

Lefties Soul Connection in de studio

Release opvolger Skimming the Skum vóór de zomer

Erik Zwennes ,

Lefties Soul Connection presenteren dit jaar de opvolger van het bejubelde album Skimming the Skum uit 2007. Begin maart wordt de laatste hand gelegd aan de nummers om mogelijk in mei al de nieuwe plaat uit te kunnen brengen.

Release opvolger Skimming the Skum vóór de zomer

Lefties Soul Connection presenteert dit jaar de opvolger van het bejubelde album Skimming the Skum uit 2007. Begin maart wordt de laatste hand gelegd aan de nummers om mogelijk in mei al de nieuwe plaat uit te kunnen brengen.

Na het vertrek van bassist Bram Bosman en het rekruteren van Pieter Bakker was 2009 een rustig jaar voor Lefties Soul Connection. Althans, voor de buitenwereld. In de tussentijd is de band weer op elkaar ingespeeld geraakt en staan de neuzen weer dezelfde kant op. Zes nummers voor de nieuwe plaat zijn al als vinylsingle uitgebracht. Voor twee nummers werkten de Amsterdammers samen met de Britse soulbelofte Corrina Greyson.

In de rauwe funkhoek waarin de Lefties opereren is het uitbrengen van vinylsingles nog een pre. Elke uitgave van 500 exemplaren werd uitverkocht. “Het zijn vooral fans, dj’s en verzamelaars die er op springen, maar je merkt echt dat vinyl weer aan een opmars bezig is,” aldus toetsenist Alviz. De muzikant geeft aan dat het huidige geluid van de band weer een stap verder is dan tijdens Skimming the Skum. “Ik denk dat we muzikaal een stuk interessanter zijn geworden. We blijven ons als artiest en als formatie ontwikkelen.”

Alviz heeft zin in 2010. “We gaan de komende maanden nog zo’n acht nummers opnemen, voornamelijk instrumentaal. In principe heeft Excelsior het eerste recht de plaat uit te brengen. Ik ben benieuwd wat ze er van vinden.” Het is al wel zeker dat de plaat internationaal uit komt via Melting Pot.

12 februari speelt Lefties Soul Connection met twee oude soulzangers in Paradiso. Alviz noemt ook nog een surprise, maar wil deze nog niet verklappen. “Kom allemaal kijken, zou ik willen zeggen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12