Diggy Dex op zoek naar de nieuwe Eva Diggy Dex op zoek naar de nieuwe Eva

Rapper geeft lokale zangeressen kans op fame tijdens clubtour

, Fiona Fortuin

Diggy Dex op zoek naar de nieuwe Eva

Rapper geeft lokale zangeressen kans op fame tijdens clubtour

Fiona Fortuin ,

Diggy Dex maakt zijn eigen versie van Op Zoek Naar Marry Poppins. De Amersfoortse rapper scoorde vorig jaar samen met de Vlaamse Eva de Roovere een nummer 1 hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch?). Met een clubtour voor de boeg zoekt hij nu per regio naar een lokale Eva om met hem mee te zingen. “Een accent werkt misschien wel in hun voordeel. Ik hou er van als ze een eigen saus over het geheel gooien.”

Rapper geeft lokale zangeressen kans op fame tijdens clubtour

Diggy Dex maakt zijn eigen versie van Op Zoek Naar Marry Poppins. De Amersfoortse rapper scoorde vorig jaar samen met de Vlaamse Eva de Roovere een nummer 1 hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch?). Met een clubtour voor de boeg zoekt hij nu per regio naar een lokale Eva om hem op het podium bij te staan. Zij die denken over enig zangtalent te beschikken kunnen een eigen versie van
het liedje in een filmpje op YouTube uploaden. Diggy Dex beslist uiteindelijk zelf wie hem op het podium welterusten wenst. 

Vaker niet dan wel lukt het Diggy Dex en Eva de Roovere om samen Slaap Lekker live te spelen. Een keer zong daarom de rapper het refrein zelf. Dat pakte niet naar wens uit en dus liet hij voortaan de dj Eva vanaf plaat meezingen. Bij zijn aanstaande clubtour heeft Diggy Dex geen dj, maar een band achter zich staan.“Dan is het leuk als er ook een zangeres bij is”, legt Diggy Dex uit.
 
Alleen is de Vlaamse zelf erg druk. Van de acht clubshows kan ze alleen bij het optreden in Paradiso zijn. Voor de overige moest dus iemand anders gevonden worden. De bedoeling is om per regio een zangeres te vinden. Deelnemers als Klazien uit Friesland of Jacomijntje uit Limburg met een opvallende regionale tongval maken evenveel kans als de AN-sprekende mede-Nederlanders. “Een accent werkt misschien wel in hun voordeel. Ik hou er van als ze een eigen saus over het geheel gooien.”

Behalve reiskosten krijgen de eenmalige zangeres geen vergoeding. “Misschien is dat voor de lokale Eva ietwat teleurstellend, maar je krijgt er wel fame voor terug. En de hele avond lang ben je één van de bandleden.” De eerste filmpjes zijn inmiddels binnen. “Per stad al iets van drie.” Alleen Utrecht en Limburg hebben nog niet van zich laten horen. “Mocht niemand reageren, dan hebben we altijd nog een back-up. Maar liever niet natuurlijk.”

Diggy Dex staat met band ook op Noorderslag. Daar is al wel een Nederlandse Eva voor gevonden: Nikki, bekend van Idols. “Noorderslag is best wel een dingetje, dan wil je even op safe spelen.”

Inzenden kan tot 10 januari. Kijk op diggydex.nl voor verdere uitleg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12