De beste heavy metal bestemmingen verzameld op één site De beste heavy metal bestemmingen verzameld op één site

Wereldkaart voor iedereen die van harde muziek houdt

, Erik Zwennes

De beste heavy metal bestemmingen verzameld op één site

Wereldkaart voor iedereen die van harde muziek houdt

Erik Zwennes ,

De gloednieuwe Nederlandse website Heavy Metal Holidays moet de verzamelplek worden voor alle rock-‘n-roll-bestemmingen ter wereld. Van obscure bars, rockmonumenten en oude platenzaakjes, alles is welkom.

Wereldkaart voor iedereen die van harde muziek houdt

Stedentrips, all-in-vakanties of lange rondreizen, ze zullen nooit meer hetzelfde zijn. Althans, wanneer Heavy Metal Holidays een succes wordt. De Nederlandse website moet een verzameling worden voor alle rock-‘n-roll-bestemmingen ter wereld. Het ambitieuze plan komt van ondernemer Richard Theuws die benadrukt dat hij er niets mee verdient. “Dit is enkel een wens van deze punker. Er komen geen advertenties of andere commerciële samenwerkingen aan te pas.”

Theuws kwam op het idee tijdens een recente vakantie. “Ik zat in een resort in Tunesië en verveelde me dood. In een internetcafé ging ik op zoek naar leuke plekken, maar er bleek nog niet iets te bestaan dat dergelijke tips bundelt. Ik heb meteen de domeinnaam geclaimd en ben na gaan denken wat de site in moest houden.” Heavy Metal Holidays is geen reisbureau of touroperator, op de site kunnen mensen hun favoriete plekjes in een google maps wereldkaart plaatsen; van festivals, tot monumenten, jongerencentra tot bijzondere bars.

Overigens moet de term Heavy Metal met een korrel zout genomen worden. “Ik ben zelf een punk, maar als mijn moeder het over harde muziek heeft, zegt ze: “ben je weer je heavy metal aan het luisteren.” Volgens de initiator zijn alle artefacten en tips in de ‘harde hoek’ welkom. Theuws is niet van plan de reiswereld te veroveren, ook ziet hij geen heil in een uitbreiding van het concept. “Heavy Metal Dating? Nee, ik ben gelukkig getrouwd. Het gaat mij puur om die obscure plekjes die je anders mist op vakantie.”

De site is nog geen week online en staat nog volledig in de kinderschoenen. Theuws legt uit dat hij hoopt op technische ondersteuning van enthousiaste vrijwilligers. “Ik krijg al enorm veel reacties. ‘De beste uitvinding sinds het wiel’. Lachen natuurlijk, maar nu moet de site zich gaan vullen.” Op de site vind je nu bijvoorbeeld al het Duitse psychobilly festival The Satanic Stomp, maar ook het Johnny Ramone standbeeld in LA of de vaste Queens of the Stone Age hangout The Minds in Amsterdam. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12