All Missing Pieces vernoemen album naar familieclan All Missing Pieces vernoemen album naar familieclan

Broers spelen op Eurosonic alleen nieuwe nummers

, Fiona Fortuin

All Missing Pieces vernoemen album naar familieclan

Broers spelen op Eurosonic alleen nieuwe nummers

Fiona Fortuin ,

Het nieuwe album van All Missing Pieces zal Virtue Mine Honour heten, vernoemd naar het motto van de familieclan. Zanger Camiel: "Onze moeder komt uit Schotland, haar familie behoorde vroeger tot een clan, de MacLean clan. Het is echt waar, ik heb er eens een spreekbeurt over gehouden."

Broers spelen op Eurosonic alleen nieuwe nummers

Een try-out enkele maanden terug daar gelaten, heeft de Haagse band All Missing Pieces dik een jaar niet opgetreden. De laatste show was in november 2008 in Limburg, als voorprogramma van Rowwen Hèze. "Voor 10.000 dronken boeren, dat was te gek", memoreert zanger/gitarist Camiel. Maar eindelijk kan de opgekropte adrenaline eruit, de broers spelen aanstaande vrijdag op Eurosonic (Platformtheater, 23.00). Daar zullen ze alleen nieuwe nummers laten horen.

Het langverwachte album van All Missing Pieces is zo goed als af. Op Valentijnsdag zal de plaat worden afgemixt. Camiel: "Misschien is het wel een soort van liefdesverklaring, ja." De releasedatum valt waarschijnlijk in maart. De eerste single met bijbehorende clip is al wel gelanceerd: Infinity, een sixties nummer waarop Camiel naast gitaar ook orgel speelt. Volgens hemzelf geeft dit nummer goed de overgang weer van de EP Pushthebuttononmybackandturnmeon naar het debuutalbum.

"Onze muzieksmaken zijn verder uit elkaar komen te liggen. Zo luistert Quinten veel naar sixties muziek. Mijn smaak is juist heel breed geworden, die gaat van Bon Iver naar elektronische muziek. Maar als we met zijn drieën spelen, is er een klik. Het is hierdoor een diverse plaat geworden. Eigenlijk gaat het van hot naar her. Sommigen horen er MGMT en Kasabian in, ook hebben we hebben een electro-achtig nummer. Maar in de studio is alles bij elkaar gekomen. We klinken nog altijd als één band."

De titel van het album is VIRTUE.MINE.HONOUR. "Onze moeder komt uit Schotland, haar familie behoorde vroeger tot een clan, de MacLean clan. Het is echt waar, ik heb er eens een spreekbeurt over gehouden. Ze vochten tegen de MacDonalds. Virtue mine honour was hun motto. Dat vonden we wel tof klinken."

Eerder vertelde Camiel al tegen 3VOOR12 dat ze er voor de live-optredens iemand bij hebben genomen. Deze persoon heeft nu ook een naam: Thomas van der Want. Hij is een goede vriend van de broers. Camiel speelt ook samen met hem in de band Soul Sister Dance Revolution. "Thomas is een goede aanvulling. Hij doet alleen live mee, maar we sluiten niet uit dat hij bij de volgende plaat misschien wel officieel vierde bandlid wordt."

Het album komt uit op het label CMM. Wie ze niet op Eurosonic kan zien, moet nog langer wachten op All Missing Pieces. Na het festival staan er tot aan de release geen optredens meer gepland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12