3VOOR12 verslaat Eurosonic/Noorderslag 3VOOR12 verslaat Eurosonic/Noorderslag

Akoestische sessies, live radio, eigen podium, opnamen, verslaggeving en FIY

, Silvy Broeren

3VOOR12 verslaat Eurosonic/Noorderslag

Akoestische sessies, live radio, eigen podium, opnamen, verslaggeving en FIY

Silvy Broeren ,

Ook dit jaar doet 3VOOR12 weer verslag van Eurosonic/Noorderslag, dit weekeinde in Groningen. Wat kun je van ons verwachten?

Akoestische sessies, live radio, eigen podium, opnamen, verslaggeving en FIY

Ook dit jaar doet 3VOOR12 weer verslag van Eurosonic/Noorderslag, dit weekeinde in Groningen. Wat kun je van ons verwachten?
 
EUROSONIC

Op Eurosonic, donderdag 14 en vrijdag 15 januari, staan ruim 200 bands op 32 podia door de stad. De redactie van 3VOOR12 gaat  thematisch geordende routes lopen tussen de verschillende podia, zoals de Sterke Vrouwen-route en het Nieuw en Hip-parcours. Nog dezelfde avond verschijnen de eerste verslagen in woord en beeld op 3voor12.vpro.nl/noorderslag. Verder doet 3VOOR12 overdag  verslag van de Eurosonic Noorderslag Conference middels interviews met diverse deelnemers om de actuele stand van zaken in muziekland te peilen.

3VOOR12 maakt tijdens Eurosonic overdag unieke sessies met Eursonic acts, opgenomen in beeld en geluid op het balkon van het NH Hotel met uitzicht over de stad Groningen. Verwacht hier acts als We Were Promised Jetpacks en Beth Jeans Houghton. De opnamen van de sessies zijn nog in hetzelfde weekend terug te vinden op 3voor12.vpro.nl/noorderslagvideo Op dinsdag 26 januari zendt themakanaal Cultura24 een special met deze Eurosonic-sessies uit om 21.00 uur. De sessies verschijnen op deze pagina.

3VOOR12RADIO en 3FM maken samen op live radio op Eurosonic vanuit de huiskamer van poppodium VERA, op donderdag (3VOOR12RADIO/Eric Corton) 22.00-01.00 uur en vrijdag 22.00-01.00 uur (3FM/Eric Corton samen met Studio Brussel) en 01.00 -04.00 uur (Freaknacht/Giel Beelen). Presentator Eric Corton ontvangt verschillende muzikanten die optreden op Eurosonic, onder meer Marina & The Diamonds, Admiral Freebee, Charlie Winston voor een akoestische sessie en een goed gesprek.

 
NOORDERSLAG

Zaterdag 16 janauri staat in het teken van nieuwe muziek van Nederlandse bodem op Noorderslag in Oosterpoort. De 3VOOR12-crew recenseert alle bands die op de verschillende podia spelen. Deze recensies verschijnen in de loop van de avond op 3voor12.vpro.nl/noorderslag.

3VOOR12 host ook dit jaar weer een eigen podium op Noorderslag. In de 3VOOR12-zaal staat nieuw Nederlands talent zoals 0ne Trick Pony, Lola Kite en Shaking Godspeed naast zich steeds vernieuwende veteranen als Bettie Serveert en Anne Soldaat. Het programma in de 3VOOR12-zaal wordt gecomplementeerd door de hiphoppers van Noah’s Ark. Uiteraard worden ook hier  opnamen in audio en video gemaakt en zijn deze terug te zien op 3voor12.vpro.nl/noorderslagvideo

Film It Yourself

Het NPOX-award winnende 3VOOR12 videoplatform Film It Yourself (FIY) laat na het succes van Pinkpop en Lowlands ook weer van zich horen op Eurosonic/Noorderslag. The Mad Trist (deze maand 3VOOR12 Selecteert…)  en The Hickey Underworld zijn verkozen tot FIY-acts. Dit betekent dat er video-opnamen gemaakt worden met de hulp van het publiek. Bezoekers van Eurosonic/Noorderslag kunnen met eigen camera’s de concerten van de twee bands zelf filmen en uploaden via 3voor12.vpro.nl/fiy

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12