Kempi komt met Gangsta Tape en nieuw album in 2010

“Hef heeft me uitgedaagd, Antilianen onder elkaar”

Erik Zwennes ,

De Eindhovense rapper en labelbaas Kempi heeft dit jaar flink wat projecten op stapel staan. Zo verschijnen er nieuwe mixtapes, video’s, compilaties en een opvolger van zijn album Du Zoon.

“Hef heeft me uitgedaagd, Antilianen onder elkaar”

De Eindhovense rapper Kempi heeft dit jaar flink wat projecten op stapel staan. Allereerst verschijnt er de mixtape van zijn jongere broertje Klemma op zijn label Sterrenlaan Entertainment. Geen gemakkelijk project daar de jongen gezocht wordt door de politie. “Natuurlijk zie ik liever dat hij zich meldt en zijn straf uit zit. Maar hij is een volwassen man die zijn eigen beslissingen moet nemen. Niemand wil de gevangenis in, zeker als je niet weet voor hoe lang. We hebben veel materiaal van hem en hij neemt  nieuwe dingen op wanneer hij kan.” Na enig uitstel is de tracklist en releasedatum van de tape inmiddels bekend. Op vrijdag 12 februari zal Du Disciepel via Puna.nl worden verspreid.

Met de release van Klemma’s tape heeft de gehele huidige artiestenstal van Kempi’s label iets uitgebracht. Recent verschenen nieuwe clips van M. Bizz en R.Kay. R.Kay is op dit moment bezig met een mixtape. Het is een mooi moment, aldus Kempi, om een compilatie in de winkel te leggen. “Eind maart of begin april hoop ik deze rond te hebben. Er is veel moois uitgekomen en omdat we behoorlijk nieuw zijn, is niet alles volledig opgepikt. Een compilatie is een mooie mogelijkheid om bijvoorbeeld dope tracks van R.Kay nog even onder de aandacht te brengen.”

Zelf brengt Kempi op 23 maart zijn Gangsta Tape uit. Ondanks dat hij de mixtapes na de 3.2 had afgezworen, voelde hij de drang met iets nieuws te komen. “Dit is een tape voor de mensen die zeggen dat ik het niet meer in me heb. Er is zeker veel veranderd sinds ik uit de bak ben. Mensen denken nu dat ik de straat verlaten heb en alles makkelijk gaat, maar het blijft een constante strijd om op deze weg door te gaan.” De opkomst van rapper Hef heeft Kempi ook scherp gehouden. “Ik heb hem met een grote smile ontvangen, maar hij heeft me uitgedaagd met zijn opmerking dat ik het niet meer in me heb. Hef heeft de lat hoger gelegd. Ik zie het als een mooie competitie om weer met iets hards te komen. Hij heeft me wakker gemaakt. Wij zijn Antilianen onder elkaar, er is geen ruzie.”

Binnenkort brengt Kempi tevens een nieuwe single uit. “Ik hoorde vandaag iets geks en weet dat ik iets in handen heb.” Kempi wil nog niet veel kwijt over de opvolger van Du Zoon uit 2008. “Ik heb een classic gemaakt met de producers van Soundg8. Het kan dat ik opnieuw met ze werk, maar ook dat ik iets heel anders ga doen. Er liggen in ieder geval al twee dope singles. Wanneer het allemaal uit gaat komen, hou ik nog even voor me.” Wel meldt Kempi dat het contact met zijn label Top Notch meer dan goed is en de plaat ook gewoon daar uit zal komen.