Ion Ludwig terug uit Berlijn met album

Release gepland rond maart

Fiona Fortuin ,

Na 3,5 jaar in Berlijn te hebben gewoond is producer Ion Ludwig weer terug in Nederland. Hier zal hij komende tijd de laatste handelingen aan zijn debuutalbum verrichten. Twee jaar lang heeft hij aan de plaat gewerkt. Rond maart verwacht hij zijn eerste langspeler uit te brengen.

Release gepland rond maart

Na 3,5 jaar in Berlijn te hebben gewoond is producer Ion Ludwig weer terug in Nederland. Direct bij terugkomst is hij begonnen met de laatste handelingen aan zijn debuutalbum. Twee jaar lang heeft hij aan de muziek gewerkt. “Hier heb ik een betere studio, ik kan het geluid nog beter finetunen.”

Maar dat is niet de reden dat Ion Ludwig terug is gekomen. “Ik heb nooit echt een planning gehad voor Berlijn. Ik ging er heen voor mijn afstudeerproject, de oprichting van mijn eigen label Quagmire. Ik besloot langer te blijven. De stad biedt veel mogelijkheden, zo heb ik mijn tijd daar ook beleefd. Al snel leerde ik mensen kennen, kreeg ik de kans om op veel plekken op te treden zoals in Club der Visionaire en Weekend. Ik heb mijn geluid er nog verder kunnen ontwikkelen. Maar langzaam raakte ik verzadigd en raakte de interesse in het clubleven kwijt. Ik heb zeker mooie nachten beleefd, maar ik heb zoveel gehoord en gezien. In Berlijn ben ik muzikaal begonnen met andere dingen.”

Zo werkte hij samen met singer-songwriter Thomas Azier en denkt hij erover na om met andere muzikanten en een zanger(es) een project op te zetten. Zijn debuutalbum is meer op de dansvloer zijn gericht. “De muziek representeert wat ik in Berlijn heb geleerd en hoe mijn smaak is veranderd. Het is een mix tussen diepe house, techno en jazz. Ook maak ik veel gebruik van vocalen en zitten er stukjes klassieke muziek in.”

Het album brengt hij uit op zijn eigen label en zal in een oplage van 200 stuks verschijnen. “Dat is niet veel nee, maar ik hou de oplage bewust laag. Natuurlijk heeft die keuze ook te maken met geld. Maar daarnaast richt ik me niet op resultaat . Een paar jaar geleden interesseerde me dat nog wel. Toen drukte ik zeker 800 exemplaren van een EP. Maar nu niet meer. De weg naar het resultaat toe is belangrijker voor me geworden. Of er bij release nou 200 of 1000 mensen staan te juichen met de plaat in de handen, maakt me dan niet zo veel meer uit.”

Ion Ludwig verwacht rond maart zijn eerste langspeler uit te brengen.