Dollkraut breidt uit met zangeres

Producer wil ook aan de slag met muzikanten

Fiona Fortuin ,

De jonge producer Dollkraut wil een band formeren. “Ik wil iets anders. Het vintage geluid wil ik er wel inhouden, maar ik wil meer van de clubmuziek afstappen. Het kan nog best eens experimenteel worden." Een zangeres heeft hij al gevonden.

Producer wil ook aan de slag met muzikanten

De jonge producer Dollkraut klinkt in zijn muziek al vrij organisch. Luister naar zijn track Precious Fool op de Hollandse Nieuwe compilatie III; een goede clubtrack maar wel met één ruwe breakbeat en een laag nostalgie. De populaire reviewsite Resident Advisor was het ook al opgevallen: Pascal Pinkert is goed op weg.

Dollkraut laat weten nog verder die weg in te willen slaan. “Ik wil iets anders. Het vintage geluid wil ik er wel inhouden, maar ik wil meer van de clubmuziek afstappen. Het kan nog best eens experimenteel worden. Ik ben, of eigenlijk was ik op zoek naar een zangeres. Een vriendin heeft me inmiddels iemand getipt. Ze heet Loes Jongerling. Onze samenwerking is nog heel pril, maar ik heb al wel ideeën in mijn hoofd die ik graag met haar wil uitwerken.”

Ook vertelt Pinkert graag met muzikanten te willen werken. “Nu al vraag ik regelmatig iemand om basgitaar of drums te spelen voor mijn tracks, maar ik wil nog meer de kant van een live-band op. Ik denk erover om in elk geval de zangeres mee te nemen naar optredens. Ik raak snel geïnspireerd, door dingen die ik zie of hoor. Ik denk dat dit wel leuke dingen kan opleveren.”

Door zijn label Doppelschall is Dollkraut gevraagd een album te maken. Daar vindt hij het alleen nog iets te vroeg voor. “Laat mij eerst nog maar even wat EP’s maken. Een album voelt voor mij als het summum, iets afrondends. Daar ben ik nog niet aan toe.”

Dollkraut staat op de Hollandse Nieuwe compilatie III met Precious Fool, deze staat nog tot 22 februari online.
Hij speelt op 27 februari op Source in Utrecht en 20 maart in Doornroosje.
Zijn laatste EP Loot is te beluisteren op zijn MySpace.