Deze maand gaat Bonne Aparte 2.0 van start

Nieuw nummer op MySpace, boeker in UK

Erik Zwennes ,

Op 19 februari speelt Bonne Aparte voor het eerst sinds het afsluiten van het eerste hoofdstuk van de band. In de Utrechtse Ekko speelt de band een compleet nieuwe set met een nieuwe formatie en een nieuw logo.

Nieuw nummer op MySpace, boeker in UK

Op 19 februari speelt Bonne Aparte voor het eerst sinds het afsluiten van het eerste hoofdstuk van de band. In de Utrechtse Ekko speelt de band een compleet nieuwe set met een nieuwe formatie en een nieuw logo. “Bonne Aparte is een collectief waarin dit soort experimenten moeten kunnen,” aldus de nieuwe zanger en tekstschrijver Keimpe Koldijk.

Waar Gerrit van der Scheer nog de eerste plaat schreef en zong, gooit de band het met Keimpe over een andere boeg. “We klonken heel puntig en maakten korte liedjes. De meeste nieuwe nummers zijn langer, maar nog steeds heel luid.”

Drummer Johan Kooi is uit de band gestapt en vervangen door de percussionist Simon van de Heide. Een nieuw bandlid Thijs is nu de derde zanger van de band en speelt toetsen. De formatie is druk aan het repeteren. “We hebben het natuurlijk niet heel handig aangepakt door te stoppen met de oude set terwijl ik nog moest beginnen met schrijven. Hierdoor had ik wel de rust om aan de nummers te werken.”

De band heeft nog steeds de wens meer in het buitenland te spelen. Een Britse boeker probeert ze over enkele maanden daar te introduceren. Tevens wordt gezocht naar een label om het eerste album overzees uit te brengen. “We willen ook weer naar Amerika. De contacten zijn er, maar zoiets kost tijd en is niet gemakkelijk.”

Op de MySpace-pagina van de band staat sinds een week een nieuwe nummer getiteld I Have Doubled In Size. Overigens is er voorlopig nog geen tweede plaat onderweg. “We willen eerst flink wat spelen en rijpen, dan gaan we nadenken over opnames. Ik verwacht wel dat er ooit een nieuwe plaat komt,” aldus Keimpe.