Appletree Records is niet meer

“Wellicht pakken we het later weer op”

Erik Zwennes ,

Appletree Records is niet meer. Het Amsterdamse label voor hiphopgeoriënteerde muziek is om verschillende redenen voor het moment begraven. In 2006 werd het label opgericht door Wiecher Troost, Rogier Smalhout en Nalden. “Het was een leuke en leerzame tijd, maar het heeft niet opgeleverd waar we op hadden gehoopt.”

“Wellicht pakken we het later weer op”

Appletree Records is niet meer. Het Amsterdamse label voor hiphopgeoriënteerde muziek is om verschillende redenen voor het moment begraven. Bij het label stonden onder meer zangeres Ntjamrosie en producers Hayzee en Sotu the Traveller onder contract. In 2006 werd het label opgericht door Wiecher Troost, Rogier Smalhout en Nalden.

“Het was een leuke en leerzame tijd, maar het heeft niet opgeleverd waar we op hadden gehoopt,” aldus Troost. “We zijn in dit avontuur gestapt, precies op het moment dat de muziekindustrie half op instorten stond. Wij wilden geen klein labeltje zijn, maar een mooi bedrijf met een duidelijke identiteit. Dat zijn we ook geworden, maar financieel haal je er te weinig uit. Inmiddels zijn de contracten met de artiesten verlopen en kunnen ze elders muziek uitbrengen.”
 
Naast de stand van muziekland, viel de houding van het Amerikaanse bedrijf Apple niet mee. “Wij wilden de naam Appletree registreren en hebben daarmee slapende honden wakker gemaakt. Na vele telefoontjes en gepraat met accountants, besloten we maar om de naam te laten varen. Het heeft geen zin tegen zo’n bedrijf een zaak te beginnen.” De ambities van het trio zijn niet getemperd, wel even uitgesteld.