Sony lanceert streaming muziekdienst Sony lanceert streaming muziekdienst

Alle vier de majors aan boord, service nog niet in Nederland

, Atze de Vrieze

Sony lanceert streaming muziekdienst

Alle vier de majors aan boord, service nog niet in Nederland

Atze de Vrieze ,

Sony lanceert een eigen streaming muziekdienst. Dat heeft de Japanse elektronicagigant vandaag bekend gemaakt. Met Music Unlimited powered by Qriocity kunnen gebruikers straks altijd beschikken over miljoenen tracks.

Alle vier de majors aan boord, service nog niet in Nederland

Sony lanceert een eigen streaming muziekdienst. Dat heeft de Japanse elektronicagigant vandaag bekend gemaakt. Met Music Unlimited powered by Qriocity kunnen gebruikers straks altijd beschikken over miljoenen tracks. Sony begint met een catalogus van zo'n zes miljoen tracks, waaronder repertoire van major labels Universal, Sony, EMI en Warner, maar ook materiaal van independent labels.

De dienst is voornamelijk bedoeld voor Sony-producten met internetconnectie, zoals Bravia-tv's, Blu-Ray spelers en de PlayStation 3, maar uiteraard ook op VAIO computers. Daarnaast is de dienst beschikbaar op Android telefoons en andere mobiele platforms. Dat laatste is niet verder gespecificeerd. Zo is niet bekend gemaakt of de dienst ook op Apple's iPhone te verkrijgen is. De beschikbaarheid op andere platforms dan die van Sony zelf lijkt cruciaal voor het doorbreken van de dienst.

In eerste instantie wordt alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Later in 2011 moeten de VS, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland volgen. Over een Nederlandse lancering is nog niets bekend. Gebruikers kunnen kiezen uit twee soorten abonnement, een basisbundel (£3,99 in U.K. en 3,99 euro in Ierland) en een premiumbundel (£9,99 in U.K. and 9,99 euro in Ierland). Wat het verschil tussen die twee is, wordt nog niet uitgelegd. Wel is duidelijk dat het mogelijk is om andere muziekcollecties (bv iTunes) te integreren in de mediabibliotheek van Music Unlimited. Anders dan concurrent Spotify heeft Music Unlimited geen gratis variant met reclameboodschappen.

Zo wordt het steeds drukker op de markt voor streaming muziek. In Nederland is Spotify op dit moment de voornaamste partij. Ook Grooveshark is in ons land beschikbaar, alleen heeft die dienst nog geen overeenkomsten gesloten met alle labels. Telecombedrijf Nokia heeft een dienst Comes With Music, gekoppeld aan haar mobiele telefoons. In Amerika is Spotify nog niet beschikbaar, maar zijn wel diensten als Rdio en Napster. Vermoed wordt dat ook Apple werkt aan een streaming of in the cloud variant op zijn iTunes Store, waarin op dit moment alleen downloads gekocht kunnen worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12