Song van het Jaar: de keuze van The Flexican Song van het Jaar: de keuze van The Flexican

"Fok Wachten is de grootste hiphopplaat van het jaar"

, Sander Kerkhof

Song van het Jaar: de keuze van The Flexican

"Fok Wachten is de grootste hiphopplaat van het jaar"

Sander Kerkhof ,

De stembussen zijn nog steeds open! 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg The Flexican, dj van Flinke Namen, naar zijn vijf favorieten van de 200 songs. The Flexican is zelf als producer van Flinke Namen ook genomineerd met Wolken.

"Fok Wachten is de grootste hiphopplaat van het jaar"

De stembussen zijn nog steeds open! Op 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg The Flexican naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify, dank @joris_stereo). The Flexican is, naast zijn werk als producer van Flinke Namen (genomineerd met Wolken) en veelgevraagd club-dj tegenwoordig ook als koning van de Nederlandse mash-up te zien in VPRO’s Nederpopshow. Hij vond het heel lastig om een keuze te maken, daarom koos The Flexican ervoor om lokale artiesten te steunen.

Faberyayo – Papa
“Een handige track om in de clubs te draaien. Het is hiphop, maar up-tempo en elektronisch. Het thema is natuurlijk hilarisch. De mixtape van Faberyayo, Het Grote Gedoe, is een klassieker. Het had een echt album kunnen zijn, dat heb ik ook tegen hem gezegd. Het stond de afgelopen maanden op repeat in de auto. Je ontdekt steeds weer nieuwe dingen.”

Bart B More - Brap!
“Ik ben een Bart B More fan, heb zijn muziek al vroeg opgepikt. Brap! is een hele harde track, ik kan deze plaat op iedere plek in Nederland draaien. Als de ‘drop’ komt is het wel meteen handjes in de lucht. Toevallig heb ik de afgelopen twee maanden wat tracks met hem gemaakt. Ik had een toffe sample, hij zei 'laten we hier iets mee doen’. Het is geen electro, geen dubstep, maar wel op dubbeltempo."

Go Back To The Zoo – Electric
“Als ik rock draai in mijn sets is dit een track die ik goed kan verwerken. Een goede rockdansplaat, en een absolute knaller met een catchy productie en tekst. Dit is zo’n nummer waar je over tien jaar nog steeds over kan zeggen: wat een megahit. Electric gaat heel hoog eindigen in de eindlijst.”

Flinke Namen - Wolken
“Mag dat, mijn eigen nummer? Gevoelsmatig was dit een belangrijk nummer voor ons. Toen we het album terugluisterden sprong Wolken er echt uit. Elke keer als we hem live doen is er weer een kippenvelmoment. Hoe hoog Wolken zou kunnen komen, geen idee. Je merkt wel dat hij echt blijft hangen bij mensen. Op Lowlands hadden we middenin die gekte in de Alpha show een gigantisch rustpunt. De hele zaal stond ineens aandachtig te luisteren.”

Reverse, Adje & Jayh – Fok Wachten
“De grootste hiphopplaat in Nederland van dit jaar. De productie is supergoed en de tekst klopt helemaal. Qua beat is het hiphop, maar ook dubstep. Het kan echt een hoogtepunt van een clubavond zijn, maakt niet uit waar: in het zuiden van het land of in Ahoy, de impact is groot. Afgelopen jaren zijn er geen Amerikaanse tracks geweest die zo’n grote impact hebben gehad.“

De Song van het Jaar bestaat 25 jaar. Beluister nu de speciale Spotify playlist met ruim 2000 tracks. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12