Song van het Jaar: de keuze van Palmbomen Song van het Jaar: de keuze van Palmbomen

“Ik wist helemaal niet dat ik in de lijst stond!“

, Sander Kerkhof

Song van het Jaar: de keuze van Palmbomen

“Ik wist helemaal niet dat ik in de lijst stond!“

Sander Kerkhof ,

De stembussen zijn nog steeds open! Op 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg Kai Hugo van Palmbomen naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde. 2010 was een succesvol jaar voor de Amsterdamse nieuwkomer Palmbomen. “Ik wist helemaal niet dat ik in de lijst stond!"

“Ik wist helemaal niet dat ik in de lijst stond!“

De stembussen zijn nog steeds open! Op 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg Kai Hugo (Palmbomen) naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify, dank Joris Gillet).2010 was een succesvol jaar voor de Amsterdamse producer Palmbomen, met de Moon Children EP die bij veel liefhebbers van electronische muziek in de smaak viel. “Ik wist helemaal niet dat ik in de lijst stond!"

Kai ‘Palmbomen’ Hugo is net terug uit Suriname, waar hij een In A Cabin With Sessie opnam met Thomas Azier. 2010 was een succesvol jaar voor de Amsterdamse producer, met de Moon Children EP die bij veel liefhebbers van electronische muziek in de smaak viel. Zo ook bij het Kitsuné label, dat een track van Palmbomen op een labelcompilatie zette.

Hugo verhuist nog voor het einde van het jaar naar Berlijn. “Ik probeer wat tijd vrij te maken om rustig aan muziek te kunnen werken.” Hij ontvlucht het hectische Amsterdam voorlopig, waar zijn label NON Records flink aan de weg timmert. Wel verwacht hij begin volgend jaar nieuw materiaal uit te brengen.

Het lukte hem maar net om vijf favorieten te vinden in de voorkeuzelijst van 200. “Ik luister bijna niet naar de muziek die in de lijst staat. Ik heb niet zo veel met Klaxons en Vampire Weekend.” Hij is vooral bezig met muziek uit de jaren tachtig en negentig. Zijn ontdekking van het jaar is bijvoorbeeld Bagarre met Lemonsweet uit 1982.

Washed Out – Feel It All Around
“Eigenlijk is dit al uit 2009, maar behoort alsnog tot de beste songs van het jaar. Ik ontdekte Washed Out en Neon Indian vorig jaar oktober en dat is ook de tijd dat ik bezig was met mijn eigen muziek. Ik vond het wel verfrissend en inspirerend. Ik hou van die space echo’s en veergalmen.”

Caribou – Odessa
“Het album van Caribou is echt heel goed en eigen. Er zitten heel veel invloeden in verweven die me heel erg aanspreken. Aan de ene kant de zang, die kopstem. Verder een 60s-achtig instrumentarium, vooral de drums. Gecombineerd met die jaren negentig invloeden, dat trancerige, alsmaar groter wordende geluid. Ik hou ervan dat het filter steeds verder open gaat.”

Best Coast – Boyfriend
“Eén van de leukere bandjes van 2010. Toch ben ik nog meer fan van hun andere nummers.”

De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof
“Eén dingen die ik echt leuk vind in de lijst. Eigenlijk vind ik dit productioneel niet hun sterkste werk. Meestal is het werk van Bas Bron synth-gerichter. Dat pianoloopje is in eerste instantie best irritant. De tekst en de hele feel van het nummer is wel heel tof. Ik hou verder totaal niet van hiphop, maar dit is zo totaal niet pretentieus.”

Palmbomen - See
“Ik wist helemaal niet dat ik in de lijst stond! Dan moet ik mezelf maar op deze manier maar promoten. Ik vind het eerlijk gezegd niet het meest tekende nummer van de EP. Ik denk dat ik eerder een ander nummer had gekozen, eerder Galore of Myself. Maar toch!”

De Song van het Jaar bestaat 25 jaar. Beluister nu de speciale Spotify playlist met ruim 2000 tracks. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12