Great Wide Open 18 december in de voorverkoop Great Wide Open 18 december in de voorverkoop

Ticketprijzen ondanks laag BTW-tarief flink omhoog

, Atze de Vrieze

Great Wide Open 18 december in de voorverkoop

Ticketprijzen ondanks laag BTW-tarief flink omhoog

Atze de Vrieze ,

De voorverkoop voor festival Into The Great Wide Open begint op zaterdag 18 december om 10:00 uur. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Het festival vindt plaats op Vlieland van 2 tot en met 4 september 2011, maar wil bezoekers nu nog even de kans geven tickets te kopen tegen het lage BTW-tarief van 6%.

Ticketprijzen ondanks laag BTW-tarief flink omhoog

De voorverkoop voor festival Into The Great Wide Open begint op zaterdag 18 december om 10:00 uur. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Het festival vindt plaats op Vlieland van 2 tot en met 4 september 2011, maar wil net als veel andere festivals bezoekers nu nog even de kans geven tickets te kopen tegen het lage BTW-tarief van 6%. De Eerste Kamer spreekt deze week over het voorstel om het tarief te verhogen naar 19% en stemt daar over op 20 december. Er is nog altijd een gerede kans dat het voorstel daar afgewezen wordt, zo meldde NRC gisteren.

Ook los van de BTW-verhoging gaat de prijs van het festival flink omhoog: van 65 naar 95 euro, een stijging van bijna 50 procent. Kindertickets (4-15 jaar) stijgen ook flink, maar blijven bescheiden geprijsd, van 7,50 naar 12,50 euro. Als reden voor die grote stijging noemt de organisatie enorme kostenstijgingen en afnemende subsidiemogelijkheden. Kaarten worden alleen verkocht via de website van het festival. 

3VOOR12 deed afgelopen september verslag van Into The Great Wide Open.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12