Case Closed: Album Lefties Soul Connection echt in 2011 Case Closed: Album Lefties Soul Connection echt in 2011

Funkband in zee met gospelzangeres uit New York

, Atze de Vrieze

Case Closed: Album Lefties Soul Connection echt in 2011

Funkband in zee met gospelzangeres uit New York

Atze de Vrieze ,

Aan het eind van het jaar blikt 3VOOR12 traditioneel terug op een aantal zaken waarover het laatste woord nog niet gezegd is. Vandaag: Lefties Soul Connection.

Funkband in zee met gospelzangeres uit New York

Aan het eind van het jaar blikt 3VOOR12 traditioneel terug op een aantal zaken waarover het laatste woord nog niet gezegd is. Vandaag: Lefties Soul Connection.  

Voor de zomer, zo luidde de prognose in januari nog. Funkband Lefties Soul Connection had er zin in om de opvolger van het album Skimming The Skum uit 2007 te maken. Inmiddels is het december en is er een album, noch een aangekondigde releasedatum. Maar volgens toetsenist en bandleider Alvin Bartels gaat het wel degelijk de goede kant op. "Het album is zo goed als af. In december maken we de laatste opnames."  

Het album moet als het aan de band zelf ligt in 2011 uitkomen, inderdaad opnieuw 'voor de zomer'. "We zijn in gesprek met een aantal labels", vertelt hij. "Het zou kunnen dat het opnieuw bij Excelsior uitkomt, maar er zijn meer partijen geïnteresseerd. Daar kan ik helaas nog niet al te veel over zeggen. Vervolgens hangt het natuurlijk van de planning van het label af wanneer de plaat uit komt."  

Duidelijk is inmiddels wel dat de band een zekere metamorfose zal ondergaan. Op het derde album is meer dan ooit gewerkt met vocalisten, die vooral van buiten gehaald zijn. "We hebben gewerkt met vocalisten uit Engeland en Duitsland, deze maand nemen we op met Michelle David, een gospelzangeres uit New York die sinds zeven jaar in Nederland woont. Zij is van huis uit gewend mellow te zingen en vindt het geweldig dat ze bij ons voluit kan gaan. Het is een match made in heaven."   

Komend jaar hoopt Lefties Soul Connection op veel festivals te staan, met David als vaste vocaliste. "Vocalen zijn erg belangrijk voor het grote publiek", vertelt Bartels. "Zelf hou ik heel erg van instrumentale muziek, maar dat is voor veel mensen te moeilijk. Onze sets zullen voor de helft bestaan uit Lefties Soul Connection zoals je het kent, voor de helft met Michelle."   

Dat soul en funk met vocalen goed werkt, bewees Lefties-lid Onno Smit het afgelopen jaar met Beans 'n Fatback, zijn solo muziek- annex kookproject. Hij heeft er veel mee gespeeld, maar Lefties Soul Connection is hem daarmee niet kwijt geraakt. "Nee, dat kan naast elkaar bestaan. We hebben dit jaar ook met Lefties gespeeld, vooral op buitenlandse festivals. Ik heb mijn eigen dj-avonden. Onno blijft gewoon bij de band."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12