Upsessions brengen aanstekelijke reggaefever Upsessions brengen aanstekelijke reggaefever

Ook blanke Hollanders kunnen fijne reggae maken

, Tekst en foto's Maarten van Heuven

Upsessions brengen aanstekelijke reggaefever

Ook blanke Hollanders kunnen fijne reggae maken

Tekst en foto's Maarten van Heuven ,

De zon schijnt, het publiek heeft zin in een vrolijk potje zomermuziek en krijgt ook een vrolijk potje zomermuziek.

Ook blanke Hollanders kunnen fijne reggae maken

De zon schijnt, het publiek heeft zin in een vrolijk potje zomermuziek en krijgt ook een vrolijk potje zomermuziek.

CONCERT
The Upsessions, Lowlands Lima, vrijdag 20 augustus 2010
 
MUZIEK
The Upsessions is een Nederlandse reggaeband die eerder dit jaar het tweede album Beat The Reggae uitbracht. Het zestal trappelt van ongeduld en nog voordat de podiumpresentator klaar is met zijn aankondiging, staat de band al op het podium. Ze zijn gekleed in hun gebruikelijke, foute, groengele Aussie-traningspakken en gaan gelijk los. Barstend van de energie rennen ze over het podium, zwepen ze de bezoekers op en zetten ze het pubiek aan tot dansen. Ondertussen maken ze uitstekende zomerse muziek, waarbij de standaard reggaebezetting van gitaren, bas en drums, aangevuld wordt met trombone en orgel, waardoor in de muziek wat funk en jazz doorklinken.
 
PLUS
The Upsessions zijn goede en aanstekelijke muzikanten die precies weten hoe ze hun muziek over moeten brengen. Daarbij vervullen de jonge frontmannen een belangrijke rol. Op de setlist staat een aantal energieke opzwepers die verhullen dat niet alle songs even sterk en interessant zijn. Want steeds als het concert dreigt in te kakken, zetten The Upsessions een meezinger in die de boel weer aan het dansen krijgt.

MIN
Frontman Boss van Trigt zingt in de hogere regionen niet altijd even sterk. Ook moet hij niet proberen te zingen met een Jamaicaans accent, want dan horen we direct dat hij gewoon een blanke Hollander is. En jammer dat de songs toch iets teveel op elkaar lijken. Maar dat is wel vaker het geval bij reggae.

CONCLUSIE
Prima concert van aanstekelijk gezelschap dat de sfeer er prima in weet te krijgen.
 
CIJFER:
7

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12