Psychedelische hoogmis drogeert bezoekers én Sleepy Sun Psychedelische hoogmis drogeert bezoekers én Sleepy Sun

Een verslavende trip van drie kwartier

, door Ingmar Griffioen, foto's Nick Helderman

Psychedelische hoogmis drogeert bezoekers én Sleepy Sun

Een verslavende trip van drie kwartier

door Ingmar Griffioen, foto's Nick Helderman ,

Fascinerende band. Alleen al door langdurig naar de bevlogen zanger Bret Constantino of de fratsen van zangeres Rachel Fannan te kijken, kun je ernstig in trance raken. Muzikaal is de psychedelische rock van Sleepy Sun al helemaal een verslavende affaire.

Een verslavende trip van drie kwartier

Fascinerende band. Alleen al door langdurig naar de  bevlogen zanger Bret Constantino of de fratsen van zangeres Rachel Fannan te kijken, kun je ernstig in trance raken. Muzikaal is de psychedelische rock van Sleepy Sun al helemaal een verslavende affaire.

CONCERT
Sleepy Sun, Lowlands Charlie, zondag 22 augustus 2010

MUZIEK
70's, psychedelica, space- en southern rock door zes langharige Californische hippies met als voornaamste wapens twee stemmen en drie gitaren.

PLUS
Rachel Fannan ziet er slecht uit, maar wat doet die vrouw veel voor het vocale en visuele. Alles doet ze vol overgave en met een prettige gestoordheid die je maar moeilijk loslaat. In het uitgesponnen 'Sleepy Son' zakken we even weg, totdat ze een indrukwekkende strot op zet. De combinatie van een mannelijke en een vrouwelijke stem, is iets dat Sleepy Sun duidelijk een streepje voor geeft op de vele genregenoten. De prijsnummers 'Sleepy Son' en 'Sandstorm Woman' slokken het tweede deel van de set op en wat een heerlijke luistertrip is dat. Het vele touren, onder meer door de VS als support van Arctic Monkeys, heeft de strakheid bepaald geen kwaad gedaan. Zo doet Sleepy Sun de livereputatie alle eer aan.

MIN
Het geluid heeft soms amper diepgang en dreigt wat zwaar te worden. Het is dat Fannan er nog doorheen zingt, piept en gilt. Dat geeft broodnodige lucht. Verder is 45 minuten Sleepy Sun een heerlijke luistertrip, maar als je weer bij je positieven komt, zijn met die 45 minuten ook de meeste indrukken weg. Waarschijnlijk is drie kwartier ook te kort - de bezoekers kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen.

CONCLUSIE
Als je er niet voor open staat, hoor je waarschijnlijk vooral veel galm en een muur van noisende gitaren, maar geef je je net zo over als de bandleden zelf dan bedwelmt Sleepy Sun je en sleept je volledig mee in hun trip van de 70's-gekte van Morrison tot de psychedelische rock van hedendaagse bands als Black Angels. Nieuw is het allemaal niet, wel verrekt geconcentreerd en opwindend uitgevoerd.

CIJFER:
8

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12