Ouderwetsch hossen bij The Kooks Ouderwetsch hossen bij The Kooks

Nieuwe songs stellen teleur

, door Menno Visser, foto's Jelmer der Haas

Ouderwetsch hossen bij The Kooks

Nieuwe songs stellen teleur

door Menno Visser, foto's Jelmer der Haas ,

Enige verwarring bij de start van The Kooks. Op de grote videoschermen is twee nummers lang toch echt Air van een paar tenten verderop te zien. Hilarisch en een tikje storend. Maar de schakelfout heeft wel als gevolg dat de zijbeuken buiten op het Alphagras toch naar binnen trekken om nog een glimp op te vangen van The Kooks. Des te gezelliger.

Nieuwe songs stellen teleur

Enige verwarring bij de start van The Kooks. Op de grote videoschermen is twee nummers lang toch echt Air van een paar tenten verderop te zien. Hilarisch en een tikje storend. Maar de schakelfout heeft wel als gevolg dat de zijbeuken buiten op het Alphagras toch naar binnen trekken om nog een glimp op te vangen van The Kooks. Des te gezelliger.

CONCERT
The Kooks, Lowlands Alpha, vrijdag 20 augustus

MUZIEK
Britpop zoals Britpop bedoeld is. Beroepscharmeur Pritchard schudt de meezingbare liefdesliedjes losjes uit z'n mouw: 'Ooh La', 'Always Where I Need To Be' en 'Naive' om er maar een paar te noemen. Tot nu toe heeft de band uit Brighton twee albums uit en het wachten is op het derde.

PLUS
Afgaande op de het meebewegen van de plankenbodem van de Alpha staan de hits van The Kooks garant voor een micro-aardbeving. Pritchard als zwaan-kleef-aan-meisjesmagneet krijgt de massa met gemak aan het hossen en meezingen. Een dolle en oergezellige boel, het polonaisecafe op de hoek is er niets bij.

MIN
De twee nieuwe songs bederven de feestvreugde. 'Stranger' is een gekunsteld 70's-liedje en 'Saboteur' is als pianogedreven song niet catchy genoeg. Ze missen het ongeremde, ongecompliceerde karakter van de rest van het materiaal.

CONCLUSIE
The Kooks zijn een hitmachine-à-gogo met wonderboy Pritchard aan het roer. Geniet er van zolang het nog kan, want binnenkort komt er zand in door pretentieuze nieuwe liedjes.

CIJFER:
7,5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12