Miike Snow speelt met vuur Miike Snow speelt met vuur

Lef wordt vandaag beloond

, door Erik Zwennes, foto's Tim van Veen

Miike Snow speelt met vuur

Lef wordt vandaag beloond

door Erik Zwennes, foto's Tim van Veen ,

Achter de vreemde naam Miike Snow gaat het Zweedse producersduo Bloodshy & Avant schuil. Vandaag letterlijk, want ze komen op met witte maskers. Het moet visualiseren dat ze aan een nieuw muzikaal hoofdstuk zijn begonnen.

Lef wordt vandaag beloond

Achter de vreemde naam Miike Snow gaat het Zweedse producersduo Bloodshy &  Avant schuil. Vandaag letterlijk, want ze komen op met witte maskers. Het moet visualiseren dat ze aan een nieuw muzikaal hoofdstuk zijn begonnen.

CONCERT
Miike Snow, Lowlands Charlie, zaterdag 21 augustus 2010

MUZIEK
De Zweedse producers Bloodshy & Avant schuil stonden aan de basis van hitalbums van Kelis, Jennifer Lopez, Kylie Minogue en Madonna. Je mag ze vooral haten of prijzen voor hun werk met Britney Spears, met als grootste prestatie het door hen geschreven en geproduceerde 'Toxic'. Samen met Amerikaan Andrew Wyatt maakten ze hun debuut als Miike Snow, stiekem een van de beste popalbums van 2009. Live zijn er nog eens vier extra muzikanten aangetrokken. Ruim een jaar geleden speelde Miike Snow op 5 Days Off een solide hit-set. Inmiddels kiest de formatie voor een andere aanpak.

PLUS
De mannen komen in zwarte pakken en met witte maskers het podium op. Pas wanneer na drie nummers alle fotografen weg zijn gaat de gezichtsbedekking af. De nieuwe look blijkt te staan voor een nieuwe muzikale aanpak. Denk aan de transformatie die het Vlaamse Soulwax onderging met Night Versions. Alle liedjes zijn opnieuw gearrangeerd om een dansset te creëren. Deze keuze werkt en de Charlie-weide blijkt al snel te klein. Bij het nummer 'Black and Blue' ontstaat het eerste sloopmoment, er zullen er nog vijf volgen.

MIN
Door de nieuwe aanpak is het soms zoeken naar die briljante hook van een nummer. De compacte eenvoud van het popliedje is ver te zoeken. 'Balade Sans Soleil' werkt niet en veroorzaakt een onnodig inkakmomentje.

CONCLUSIE
Miike Snow gokt en wint. Het is altijd mooi als lef wordt beloond. Laat iedereen nu alsnog dat album ontdekken.

CIJFER:
8-

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12