Hippie-alert voor Tame Impala! Hippie-alert voor Tame Impala!

Alles valt samen dankzij frisse psychedelica

, Tekst en foto's Erik Zwennes

Hippie-alert voor Tame Impala!

Alles valt samen dankzij frisse psychedelica

Tekst en foto's Erik Zwennes ,

Hippies heb je overal en zeker in Australiƫ. Maar ook dit langharig tuig vernieuwt zich voorzichtig. De jonge leden van Tame Impala hebben een nieuwe kijk op 70's psychedelica.

Alles valt samen dankzij frisse psychedelica

Hippies heb je overal en zeker in Australië. Maar ook dit langharig tuig vernieuwt zich voorzichtig. De jonge leden van Tame Impala hebben een nieuwe kijk op 70's psychedelica.

CONCERT
Tame Impala, Lowlands Charlie, vrijdag 20 augustus 2010

MUZIEK
HIPPIESSSS! Je vindt ze overal op Aarde en zeker ook in Australië. De jonge band Tame Impala maakt uitgesponnen seventies psychedelica, maar met een energieke en frisse twist.

PLUS
Die frisse twist ontstaat doordat Tame Impala niet enkel verzandt in lome grooves, maar ook speelt met tempowisselingen, beeldende teksten en zowaar een heuse single. De riff van het nummer 'Solitude is Bliss' vergeet je na één keer nooit meer. Denk aan John Frusciante solo in duet met Bradford Cox van Deerhunter. Het lijkt haast wel of de bandleden al minimaal tien jaar samen spelen. Ze zijn zo bizar goed op elkaar ingespeeld, lijken inmiddels ook op elkaar en weten elkaar te vinden zonder te kijken. Tame Impala valt op in het genre door een enorm goed gevoel voor melodie en hooks.

MIN
Hippies blijven hippies: erg wakker oogt het niet. Beetje blowen, blote voeten, lang haar en gescheurde wijde kleding, vandattes.

CONCLUSIE
Tame Impala is misschien wel een van de meest alternatieve bands van het festival. Zij die tien minuten blijven staan, worden echter gevangen door de bezwerende gitaren, prachtige melodieën en stevige grooves. De band speelt op het perfecte tijdstip: het schemert, de maan wordt steeds helderder, vleermuisjes scheren over het veld, iedereen is loom van de drank en her en der ontstaan mooie wietkegeltjes. Er wordt gedanst, gedeind en meegemurmeld op het kraakheldere geluid. Na een meer dan geslaagde en creatieve cover van Blueboy's 'Remember Me' gaat de set over in een soort krauttechnohippierave. Het optreden wordt een dansset die nog een kwartier lang zonder aandachtsdip doorbrult. Fock douchen!

CIJFER:
8

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12