Het Lowlandsgevoel van Hef: "Op Lowlands staan, is als je rijbewijs halen" Het Lowlandsgevoel van Hef: "Op Lowlands staan, is als je rijbewijs halen"

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

, Ingmar Griffioen

Het Lowlandsgevoel van Hef: "Op Lowlands staan, is als je rijbewijs halen"

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Ingmar Griffioen ,

De Rotterdamse rapper Hef is aan het chillen met FS Green en Önder aan de Turkse Rivièra als we hem bellen. De stemming zit er goed in bij de Noah's Ark-buddies in de week voor Lowlands. "Zon, zee, zwembad, het eten; echt alles is hier master".

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Hef is aan het chillen aan de Turkse Rivièra als we hem bellen. De Rotterdamse rapper viert met FS Green en Önder een weekje vakantie in Bodrum, waar het "echt fokkin' master" is. Een enthousiaste Hef legt uit waarom: "zon, zee, zwembad, het eten; echt alles is hier master" en schiet in de lach over de suggesties die Önder hem influistert. De stemming zit er goed in bij de Noah's Ark-buddies in de week voor Lowlands, zoveel is duidelijk. Als voorafje lieten de BangBros bovendien een speciale Lowlands-mixtape los.

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
"De eerste, of nee de tweede. Ik ben vorige keer met Jiggy mee geweest. Stonden we samen op het podium voor die track Jeweetwelwie, die ik ook op zijn album doe. Dat was echt fokkin' dope. Lowlands is voor elke rapper in Nederland toch het hoogste. Als je dat niet kunt halen, ben je eigenlijk niet goed genoeg. Op Lowlands staan, is net zoiets als je rijbewijs halen."

Wat is je mooiste Lowlands moment?

"Ha, wat ik je net vertelde! Die keer met Jiggy. Alles was dope; die hele vibe, backstage lullen en drinken, de hele reis erheen al en de zenuwen en na afloop een jonko roken, maar het mooiste was toch on stage."

Wat is je meest vervelende Lowlands moment?
"Nee man, ik kan echt geen vervelend moment bedenken."

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, ga jij iets speciaals doen?
"We gaan het sowieso kapotmaken, maar ook iets speciaals doen. Ik kan alleen natuurlijk nog niet verklappen wat. Daarvoor zijn we al aan het oefenen. Jiggy helpt ook mee. Hij werkt continu om ons scherp te krijgen, hij belt en mailt en doet alles tegelijk. Alles om niet alleen het muzikale, maar ook het hele zakending op orde te krijgen."

Met wie zou je een 2-seconden tent op willen zetten?
"Oeh, dan moet ik even goed nadenken. Hé Turk noem eens een leuk Nederlands chickie. Ja, ja die! Doe maar Esmée Denters, daar wil ik wel een leuk liedje mee maken in de tent."

Stel je wordt gevraagd voor een dj-set in de Groove Tube, welke plaat zou je zeker draaien?
"Hm ik ben echt iemand van fases, maar wat ik nu heel veel luister is Driving Me Wild van Z-Ro. Een kleine mattie van me uit de buurt heeft me een track laten horen en sindsdien ben ik verkocht. Het is een echte gangstanigga, hij staat in de clip met een jonko en een bak."

Check Hefs debuut Hefvermogen en de BangBros do Lowlands Mixtape op de Luisterpalen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12