Ginger Ninja maakt geurvreterpop Ginger Ninja maakt geurvreterpop

Reukloos, kleurloos en uiteindelijk smaakloos

, door Menno Visser, foto's Jelmer de Haas

Ginger Ninja maakt geurvreterpop

Reukloos, kleurloos en uiteindelijk smaakloos

door Menno Visser, foto's Jelmer de Haas ,

Ginger Ninja kan niet wachten op het einde van het gebeuk van de Ting Tings. Ze zijn zo blij dat ze voor het eerst in Nederland op kunnen treden.

Reukloos, kleurloos en uiteindelijk smaakloos

De kleine Charlietent staat in een hoekje weggedrukt bij de enorme Alpha. Het is aan te bevelen om even te wachten met optreden tot het geweld in de Alpha ten einde is gekomen, want anders word je overstemd. Ginger Ninja kan echter niet wachten op het einde van het gebeuk van de Ting Tings. Ze zijn zo blij dat ze voor het eerst in Nederland op kunnen treden

CONCERT
Ginger Ninja, Lowlands Charlie, vrijdag 20 augustus

MUZIEK
Bij elk voetbaltoernooi zoekt Studio Sport geschikte muziek om de hoogtepunten onder te monteren. Dit jaar was het Deense viertal Ginger Ninja de gelukkige met het poppy 'Sunshine'. Hun debuutalbum heet Wicked Map en staat vol met electropop.

PLUS
Ze hebben er duidelijk zin in, als een stel jonge honden zo blij zijn ze om voor het eerst in Nederland te spelen. En dan nog wel voor zo veel mensen. Naast de hit 'Sunshine' is ook het dansnummer 'Bone Will Break Metal' een publieksfavoriet.

MIN
Even komt er reuring in de tent. De drummer heeft namelijk zijn drumvel kapot geslagen. Die gaat als frisbee het publiek in. Maar de zanger heeft onvoldoende podiumervaring om de korte tijd van de reparatie grappig vol te praten. Behalve de twee eerder genoemde nummers is de rest van de set niet memorabel genoeg. De nummers klinken wel modern en fris, maar beklijven voor geen meter.

CONCLUSIE
Ginger Ninja is vlees noch vis noch vegetarisch. Clean en reukloos in sound, kleurloos in uitstraling en dus uiteindelijk smaakloos. Meer dan een one hit wonder zit er waarschijnlijk niet in.

CIJFER:
5

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12