3VOOR12 Draait (wk 31): Go Back To The Zoo, Wavves, Faberyayo

De favorieten van de redactie

Redactie 3VOOR12 ,

Volgende week is Go Back To The Zoo week. Album van de Week en hoog in de lijstjes van de 3VOOR12 redacteuren. Wavves en Faberyayo doen het ook nog steeds goed alhier. Fijn weekend.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.3VOOR12 Single van de week
The Coral - 1000 Years (Deltasonic/V2)

3VOOR12 Album van de week (release 13/8)
Go Back To The Zoo - Benny Blisto (Universal)

3FM Megahit
Eliza Doolittle - Pack Up (Parlophone/EMI)


TOP 10:

1.
Go Back To The Zoo – Benny Blisto (album Universal)
"Eindelijk weer een Nederlandse pop/rockband met een gevoel voor sterke singles" (Menno Visser)
"Licht verteerbare kost, maar wat is daar mis mee in de zomer?" (Willem van Zeeland)
"Er staan sowieso 5 singles op die je rest van de dag niet meer uit je hoofd krijgt!" (Derek van Winsen)

2. Wavves - King of the Beach (album, Bella Union/V2)
"ga hem alsnog luisteren! Het is nog niet te laat!" (Derek van Winsen)
"veel energie, lekker rauw en met een pakkend refrein" (Stephan van Peursem)

3. Faberyayo – Het Grote Gedoe (gratis download)
"Staat die Faberyayo daar nou gewoon dollarbiljetten uit te delen op straat?" (Atze de Vrieze)

4. PVT - Church With No Magic (Warp/V2)
"Ergens tussen kunst en kitsch" (Stephan van Peursem)

5. Goslink – Wil Je Me Voeren (single, Excelsior/V2)
"Vast en zeker het merkwaardigste product dit jaar" (Menno Visser)

6. Slayer live in 013 03-08-2010
"Genoten van de razendsnelle riffs en die maffe solo’s die nergens heen gaan" (Atze de Vrieze)

7. Dale Earnhardt Jr. Jr. – Horse Power EP (Quite Scientific Records)
"Lieve electropopliedjes met een twist. Heel bijzonder." (Erik Zwennes)

8.
Arcade Fire - The Suburbs (album, Universal)
"Het is te hopen dat ze snel naar Nederland komen" (Willem van Zeeland)

9. Dale Earnhardt Jr. Jr. – Horse Power EP (Quite Scientific Records)
"Dale Earnhardt Jr. Jr. maakt lieve electropopliedjes met een twist" (Erik Zwennes)

10.
Young Mammals - Carrots (Bandcamp)
"Gefreakte avant-garde folk afgewisseld met indierock zonder dat het al te moeilijk in het gehoor ligt" (Erik Zwennes)


DE LIJSTJES:

MENNO VISSER DRAAIT:

Go Back To The Zoo – Benny Blisto (album Universal)
Proficiat, belofte ingevuld! Eindelijk weer een Nederlandse pop/rockband met een gevoel voor sterke singles, hier netjes allemaal verzameld.

Goslink – Wil Je Me Voeren (single, Excelsior/V2)
Vast en zeker het merkwaardigste product dit jaar…krokodillenvoer. Vlaamsche volksaard ten voeten uit. Check ook de mooie animatieclip.
 
Morning Benders – Big Echo (album Rough Trade/Konkurrent)
Pareltje dat was blijven liggen tussen de stapels, maar tijdens de vakantie gelukkig boven kwam drijven. Mooi organisch album.


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

School Of Seven Bells - Disconnect From Desire (Pias)
Mooie, meeslepende en mysterieuze vrouwenstemmen domineren dit verrassend sterke album dat ik de komende weken vast nog vaak zal draaien. Vanwege de vakantie iets later opgemerkt.

Arcade Fire - The Suburbs (album, Universal)
Ik ben er nog niet uit of deze beter of slechter is dan voorganger Neon Bible (2005), maar het is zeker weer een heel bijzondere plaat. Het is te hopen dat ze snel naar Nederland komen.

Go Back To The Zoo – Benny Blisto (album Universal)
Toegegeven, dit is licht verteerbare kost, maar wat is daar mis mee in de zomer? Komende dinsdag te zien bij 3VOOR12 presenteert... in Westerunie, Amsterdam.


DEREK VAN WINSEN DRAAIT:

Go Back To The Zoo – Benny Blisto (album Universal)
Go Back To The Zoo heeft mijn leven gedomineerd afgelopen week. Naast elke ochtend beginnen met een nieuw nummer bij 3VOOR12 online zetten, het organiseren van de 3VOOR12 Presenteert... Go Back To The Zoo! Gelukkig kan nu Go Back To The Zoo nu ook de rest van de wereld gaan domineren want het album staat in z'n geheel op de luisterpaal. Er staan sowieso 5 singles op die je rest van de dag niet meer uit je hoofd krijgt!

Kanye West - Power (single, Universal)
Op veel blogs waar ik dagelijks even op kijk kwam deze week de aankondiging en een interview met de maker, vanochtend dus de daadwerkelijke clip (of maar een deel want het duurt maar anderhalve minuut?) of zoals Kanye zelf zegt een schilderij. De man is vrij over the top (getuige deze tweet) maar weet toch weer alle aandacht op hem zelf te vestigen.

Wavves - King of the Beach (album, Bella Union/V2) 
Er is al genoeg over gezegd en geschreven maar hij staat nog even op de Luisterpaal dus mocht je alle lof over Wavves even over het hoofd hebben gezien (zoals ik in eerste instantie) ga hem alsnog luisteren! Het is nog niet te laat!


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Wavves  - King Of The Beach  (Bella Union/V2) 
Titeltrack is een van mijn favoriete tracks van het jaar; veel energie, lekker rauw en met een pakkend refrein. De rest van de plaat is al even fijn. 

Baths – Cerulean (Anticon/Konkurrent) 
Prachtige samensmelting van beats, melancholie en popsongs. 

PVT - Church With No Magic (Warp/V2) 
Ergens tussen kunst en kitsch. De frisse beats en electronica zorgen voor de kunst. De jaren ’80 sound zorgt voor de kitsch. De balans tussen die twee is goed waardoor Church With No Magic een spannende plaat is geworden waar ik in ieder geval graag naar luister.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Slayer live in 013 03-08-2010
Maandag was ik al jaloers op alle mensen die een kaartje voor de eerste show hadden, terwijl ik nog een dag moest wachten. Dinsdag om een uur of half tien waren al die mensen waarschijnlijk veel jaloerser op mij, want wij hadden wel Kerry King. Dat is maar goed ook, want ik had Slayer nog nooit gezien en inmiddels lang gewacht om dat onrecht recht te zetten. Ondanks die wat vreemde setlist (een paar nieuwe nummers, daarna Seasons In The Abyss integraal, daarna nog een paar hits) genoten van de razendsnelle riffs en die maffe solo’s die nergens heen gaan.

Faberyayo – Het Grote Gedoe (gratis download)
Het Grote Gedoe gratis? Staat die Faberyayo daar nou gewoon dollarbiljetten uit te delen op straat? Zelden een mixtape gehoord met zoveel hits erop. De Ski Leraar Bruin skilogie, Miss Piggy (over wannabe sletjes uit de provincie), Papa (over ouder worden, maar dan anders dan bij Stef Bos)

Factory Floor – Flying (single)
Zo af en toe komt er zo’n nieuw bandje langs waarvan je niet veel meer weet dan dat je het leuk vind. Zie Factory Floor, wiens single ergens tussen disco en synthpop begint, en met snerpende postpunk eindigt. Uit Londen, gratis te downloaden.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

Scorpions - Takeoff Hot & Heavy (Hansa Music Entertainment, release 1982)
Ik geniet van de mogelijkheden van Spotify, maar gebruik het nu vooral - net als de DRAAIT - om mijn muziektips met anderen te delen. Voor het eerst heb ik nu ook een persoonlijke ontdekking gedaan via Spotify. de beste compilatie van de Duitse hardrockband Scorpions uit 1982 over de periode 1972-1978.

Dale Earnhardt Jr. Jr. – Horse Power EP (Quite Scientific Records)
Dale Earnhardt Jr. maakt lieve electropopliedjes met een twist. Ergens doet het denken aan chillwave met DM Stith producties en drupjes Grizzly Bear melodieën. Heel bijzonder.

Young Mammals - Carrots (Bandcamp)
Gefreakte avant-garde folk afgewisseld met indierock zonder dat het al te moeilijk in het gehoor ligt. Lijkt me live ook te gek.