3VOOR12 en Popronde steken koppen bij elkaar 3VOOR12 en Popronde steken koppen bij elkaar

Hollandse Nieuwe-acts op podia in speelsteden

, Redactie 3VOOR12

3VOOR12 en Popronde steken koppen bij elkaar

Hollandse Nieuwe-acts op podia in speelsteden

Redactie 3VOOR12 ,

3VOOR12 en Popronde gaan samenwerken. Het belangrijkste resultaat is een 3VOOR12-podium voor Hollandse Nieuwe-acts in de diverse speelsteden. Alle Hollandse Nieuwe-acts maken kans om geselecteerd te worden voor de Popronde. Op 1 mei maakt Popronde de nieuwe selectie bekend, met ruim 20% Hollandse Nieuwe.

Hollandse Nieuwe-acts op podia in speelsteden

3VOOR12 en Popronde gaan een samenwerking aan. Het belangrijkste resultaat is een 3VOOR12-podium voor Hollandse Nieuwe-acts in de diverse speelsteden. Alle Hollandse Nieuwe-acts maken bovendien kans om geselecteerd te worden voor de Popronde. Namens 3VOOR12 hebben twee redacteuren zitting gehad in de Popronde-selectiecommissie. Zaterdag 1 mei maakt Popronde de selectie voor dit seizoen bekend. Na de selectieprocedure bleek dat daarvan ruim 20% uit Hollandse Nieuwe bestaat.

Beide platforms hebben talentscouting hoog in het vaandel staan. Popronde reist ieder najaar met een selectie uit honderd talentvolle acts langs zo'n 25 steden en 3VOOR12 belicht al bijna tien jaar talenten in de rubriek 'Hollandse Nieuwe'. Die Hollandse Nieuwe rubriek kreeg eind vorig jaar een nieuwe impuls. Nu verschijnt maandelijks op de luisterpaal een door de redactie samengesteld album met ongeveer twintig nieuwe nummers van talentvolle artiesten van eigen bodem. De eerste zes vind je hier.

Het streven is dat in alle 25 speelsteden een 3VOOR12-podium verrijst op een centraal gelegen binnenlocatie, waar minstens drie Hollandse Nieuwe Popronde-acts zich 's avonds presenteren. In het Poprondeseizoen, september tot november, komt er ook een Popronde-sampler op de Luisterpaal. Voor verslaggeving van de diverse Poprondes wordt het uitgebreide 3VOOR12 Lokaal-netwerk ingezet. Meer over Popronde vind je op de site.

Aanmelden voor Hollandse Nieuwe:
Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een exemplaar naar: VPRO/3VOOR12, Postbus 6, 1200 AA Hilversum, t.a.v. Hollandse Nieuwe. Of mail een info en/of een downloadlink naar 3VOOR12@VPRO.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12