Stormachtige tiende verjaardag Sleazefest Stormachtige tiende verjaardag Sleazefest

Organisatie ondanks voorspelde storm optimistisch

, Tomas Delsing

Stormachtige tiende verjaardag Sleazefest

Organisatie ondanks voorspelde storm optimistisch

Tomas Delsing ,

Ondanks dat zijn Sleazefest festival morgen op het strand van Wijk aan Zee flinke stormen om de oren zal krijgen, klinkt medeorganisator Björn Ottenheim opvallend ontspannen. Het festival viert dit jaar zijn tiende verjaardag.

Organisatie ondanks voorspelde storm optimistisch

Ondanks dat zijn Sleazefest festival morgen op het strand van Wijk aan Zee flinke stormen om de oren zal krijgen, klinkt medeorganisator Björn Ottenheim opvallend ontspannen. Het festival viert dit jaar zijn tiende verjaardag, en doet dat met een flinke lineup. Onder andere Aux Raus, The Skidmarks, Daily Bread, zZz en Claw Boys Claw moeten de storm doen vergeten. “Mensen moeten maar gewoon een zuidwester meenemen.”

“Ik maak me niet al teveel zorgen over het weer, het schept juist vaak een extra leuke sfeer.” Ottenheim klinkt absoluut niet bezorgd, terwijl het Scheveningse Schollenpop vorig jaar nog bewees dat het weer voor aardig wat problemen kan zorgen als je een festival organiseert op het strand. Toen woei een van de podia de zee in. Geen probleem. “De mensen die de tenten hebben opgezet staan nu nog uit te blazen van de inspanning die ze hebben moeten leveren om de extra lange haringen het zand in te slaan.”

Het lijkt niet bepaald voor de hand liggend, begin oktober een strandfestival organiseren. Dat was dan ook niet het oorspronkelijke plan. “Eigenlijk hadden we vier september staan als datum en zouden we weer ergens in Amsterdam neerstrijken. Helaas was ik maar liefst vier dagen te laat met het aanvragen van de vergunning en ben ik hopeloos vastgelopen in de ambtelijke molens. Je hoeft bepaald niet op coulance te rekenen, regels zijn regels. Maar geen zorgen over deze editie hoor, alles komt helemaal in orde. Het podium en de DJ staan binnen en dus droog, we hebben dit jaar zowaar spareribs – Sleazefest was ooit bedoeld als barbecuefeest – en  een mooie lineup, dat is het belangrijkste.”

De reden van de te late aanvraag laat zich niet moeilijk raden. Ottenheim moet de festivalorganisatie combineren met zijn eigen band zZz, die overigens ook op Sleazefest zal spelen. “Volgend jaar ga ik de zaken wel anders aanpakken. Meteen volgende week beginnen met de eerste voorbereidingen, zoals het aanvragen van vergunningen en het boeken van de eerste bands. Dat hoeft zeker niet ten koste te gaan van zZz, maar ik moet gewoon dingen eens wat beter gaan plannen, dan is er niets aan de hand en kunnen we weer gewoon in de zomer ons feestje geven. Waarschijnlijk zal dat wel net als dit jaar in Timboektoe in Wijk aan Zee zijn.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12