Conferentiekaarten ADE uitverkocht Conferentiekaarten ADE uitverkocht

Directeur Zijlma: ADE is voor dance wat Cannes voor filmindustrie is

, Ingmar Griffioen

Conferentiekaarten ADE uitverkocht

Directeur Zijlma: ADE is voor dance wat Cannes voor filmindustrie is

Ingmar Griffioen ,

Drie weken voor aanvang van het Amsterdam Dance Event (ADE) zijn alle 2000 kaarten voor het conferentieprogramma uitverkocht. Dat is tien dagen eerder dan vorig jaar, wat volgens festivaldirecteur Richard Zijlma de groeiende populariteit van ADE als 's werelds grootste showcase-festival op dance-gebied onderschrijft.

Directeur Zijlma: ADE is voor dance wat Cannes voor filmindustrie is

Drie weken voor aanvang van het Amsterdam Dance Event (ADE) zijn alle 2000 kaarten voor het conferentieprogramma uitverkocht. Dat is tien dagen eerder dan vorig jaar, wat volgens festivaldirecteur Richard Zijlma de groeiende populariteit van ADE als 's werelds grootste showcase-festival op dance-gebied onderschrijft. Hij merkt dat de belangstelling ook internationaal toeneemt. "Het begint al als we de data bekend maken. Enige nadeel is dat we nu een hoop telefoontjes krijgen van mensen die om kaarten vragen." Het antwoord is echter onverbiddelijk 'nee'. Alleen voor de woensdag zijn via de ADE-site nog dagpassen beschikbaar.

"We merken ook dat buitenlandse bezoekers steeds eerder aankomen. Vorig jaar waren 800 gasten al op woensdag aanwezig. Internationale bezoekers investeren vrij veel om te komen en proberen dus drie of vier dagen lang een volle agenda te hebben. Ik vergelijk het met het filmfestival in Cannes: als je als professional in de filmindustrie werkt, moet je wel in Cannes zijn. Dat geldt op dance-gebied ook voor ADE."

Ook met de kaartverkoop voor het muziekprogramma, waarvoor alleen kaarten per podium te koop zijn, gaat het volgens de directeur goed. ADE verwacht 15.000 internationale bezoekers te trekken op een totaal van 90.000 festivalgangers. ADE is van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 oktober op diverse locaties in Amsterdam. 3VOOR12 doet verslag van het festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12