Bonne Aparte wil iedere keer verrassen Bonne Aparte wil iedere keer verrassen

“Voor ons geen Rolling Stones taferelen”

, Tomas Delsing

Bonne Aparte wil iedere keer verrassen

“Voor ons geen Rolling Stones taferelen”

Tomas Delsing ,

Sleur en routine zijn zaken waar de Friezen van Bonne Aparte een hekel aan hebben. Op dit moment wordt er druk geschreven aan het volgende album van de band. Een goed moment om het roer rigoreus om te gooien.

“Voor ons geen Rolling Stones taferelen”

Bonne Aparte heeft een hekel aan sleur en routine. Op dit moment wordt er druk geschreven aan het volgende album van de band, dat wel eens heel anders zou kunnen klinken dan het eerdere werk. Of niet, dat houden de Friezen liever nog even voor zichzelf.

De reden voor de onduidelijkheid? Het merendeel van de bandleden weet het zelf nog niet. Gitarist Keimpe Koldijk legt uit waarom: “Het vorige album is geschreven door frontman Gerrit van der Scheer, nu is het mijn beurt. De volgende keer zal waarschijnlijk weer iemand anders schrijven, dat weten we nu nog niet. De schrijver krijgt in ieder geval de volledige vrijheid om te doen wat hij wil. We kennen elkaar goed genoeg om te weten dat het toch wel goed wordt, maar het kan inderdaad totaal anders klinken dan dat je van ons gewend bent. Er wordt ook regelmatig van instrument gewisseld, we zijn gewoon wat snel verveeld.”

Als het nieuwe album af is, gaat het roer radicaal om. “De oude set gaat meteen de prullenbak in. We hebben geen zin om op oude nummers en successen te teren, het publiek moet altijd weer verrast worden. Voor ons geen Rolling Stones taferelen, we willen niet jaren achter elkaar hetzelfde spelen.” Bang voor weglopende fans zijn de Friezen niet. “Dat kan gebeuren ja, maar in de eerste plaats maken we muziek voor onszelf. We vinden het wel fijn om ons iedere keer weer opnieuw te moeten bewijzen.”

Ambities zijn er genoeg, al liggen die vooral over de landsgrenzen heen: “We gaan ons meer concentreren op het buitenland, daar wordt onze muziek vaak beter begrepen dan in Nederland. We hopen nog eens door te breken in Engeland, helaas is dat ontzettend lastig. Ze hebben daar zoveel goede bands dat de buitenlandse er nauwelijks tussenkomen. Maar vanuit Engeland is het nog maar een kleine stap naar de Verenigde Staten, dus we blijven het proberen.”

Hoe het nieuwe album gaat klinken blijft voorlopig een raadsel, wel is duidelijk dat het geheel in het najaar klaar moet zijn. “We gaan binnenkort de oefenruimte in, dan opnemen en daarna weer wat we het beste kunnen: veel optreden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12