Weersverwachting Pinkpop

Zonnebrand mee en laarzen thuis laten

Marijke Ursem ,

"Het wordt prachtig weer dit weekend", voorspelt L1 weerman Thijs Zeelen. Maar omdat er bijna geen festivalweekend voorbij gaat zonder regen denkt hij dat het maandag wel even gaat regenen: "Ik zie op de radar wat onstabiliteit rond de grens met Duitsland. Daar kan Pinkpop best een staartje van meekrijgen."

Zonnebrand mee en laarzen thuis laten

Of dat een flinke bui gaat worden kan Zeelen nog niet zeggen, maar de regenlaarzen kunnen volgens hem thuisgelaten worden. "De neerslagkans is ongeveer 30% en de zwaarste buien vallen over de grens. Maar een poncho is misschien wel handig."

Op alle andere dagen raadt hij een goede zonnebrand aan. "Tussen half 12 en half 4 schijnt de zon het sterkst. Dus smeren voordat je het festivalterrein op gaat is niet onverstandig. En verder lekker blijven smeren. Het wordt zaterdag ongeveer 22 graden, zondag 24 en maandag 25. Al zal die mogelijke bui op maandag wel wat verkoeling brengen", licht hij toe.

Eind vorig jaar bracht de Limburgse weerman een boek uit over het Limburgse weer. In 'Door Waer en Wind' is geen apart hoofdstuk over het Pinkpopweer te vinden. "We hadden niet genoeg pagina's. Maar het is wel ter sprake geweest. En bovendien, ik geef er helemaal niks om. In 1987 werd het festival één keer gehouden in Baarlo, toen ben ik er even geweest. Maar was ook snel weer thuis."