Vervanger Depeche Mode nog niet gevonden

Pinkpop in gesprek met 'diverse' bands

Fiona Fortuin ,

Het is Pinkpop nog niet gelukt om een vervanger te vinden voor zondag headliner Depeche Mode, de band die wegens ziekte van frontman Dave Gahan heeft moeten afzeggen. Vast staat inmiddels dat Placebo een plekje opschuift en dus de zondag afsluit.

Pinkpop in gesprek met 'diverse' bands

Het is Pinkpop nog niet gelukt om een vervanger te vinden voor zondag headliner Depeche Mode, de band die wegens ziekte van frontman Dave Gahan heeft moeten afzeggen. Vast staat inmiddels dat Placebo een plekje opschuift en dus de zondag afsluit. Maar wie dan weer het opnieuw ontstane gat opvult? Jan Smeets kan een dag voor het festival nog geen antwoord geven.

Enkele dagen geleden noemde hij The Chemical Brothers, The Prodigy of Oasis nog als mogelijke vervangers, maar geen van drieen bleek te kunnen. Uit voorzorg noemt hij nu geen namen meer, maar formuleert Smeets het als volgt: "We zijn in gesprek met diverse bands."

Smeets: "Het is ongelofelijk moeilijk gebleken om op korte termijn een band van die omvang te vinden. Tot midden in de nacht zijn we bezig geweest met een Amerikaanse band. Bleek op het laatste moment dat het door paspoorten alsnog niet te regelen was. We checken alle bands die op tour zijn. Er zitten erbij die in het Pinksterweekend geen optredens hebben staan, maar dat is omdat ze die dagen hebben vrij gehouden voor familiaire gelegenheden. Die zitten allemaal thuis. De afgelopen twee nachten heb ik mijn bed nauwelijks gezien. Maar ieder mens heeft zijn afwijking, gelukkig is de mijne dat ik in dit soort omstandigheden weinig slaap nodig heb."

Alle opties worden onder de loep genomen. Het zou ook mogelijk zijn dat een Pinkpop band tweemaal zal optreden. "Maar ook dat lukt niet zomaar. We hadden een band voor ogen, maar die moet de dag erna alweer door naar Hamburg. Dat lukt dus ook niet."

Het is niet de eerste keer dat een grote naam het optreden op Pinkpop afzegt. In 2003 cancelde Linkin Park zijn show en in 2006 trok Anouk zich terug, omdat ze het niet eens was met haar plek in de line-up.