The Sugarettes verder als duo The Sugarettes verder als duo

The Very Sexuals werken aan sci fi spaceplaat

, Atze de Vrieze

The Sugarettes verder als duo

The Very Sexuals werken aan sci fi spaceplaat

Atze de Vrieze ,

Eerst waren ze een duo, toen werd het een band, en nu gaan The Sugarettes terug naar de basis: Joep en Mariska. Als duo beginnen ze aan het nieuwe album. Samen met Pien Feith maakt Joep van Son ook een nieuwe album van The Very Sexuals.

The Very Sexuals werken aan sci fi spaceplaat

Eerst waren ze een duo, toen werd het een band, en nu gaan The Sugarettes terug naar de basis: Joep en Mariska. De Eindhovense garagerockband bracht anderhalf jaar geleden debuutalbum Love & Other Perversities uit en trok als kwartet langs de zalen. In januari 2008 speelde de band onder meer in de 3VOOR12-zaal op Noorderslag. Achteraf was dat volgens zanger Joep van Son toch geen onverdeeld succes. “De band was een soort rammelversie van de plaat. We hebben een paar goede shows gedaan, maar we waren wat te wisselvallig.”

En dus begint het duo opgelucht aan een nieuwe plaat. Die gaat hard worden, er zullen misschien bliepjes in gebruikt worden, en misschien komt de laptop straks ook wel op het podium te staan. “We zijn nu demo’s aan het maken. Mariska is net verhuisd naar een oud Philips gebouw. Ze heeft daar ook een soort studio. Alle opties staan open. Het zal in elk geval geen cliché rock ’n roll worden.”

Dat geldt zeker net voor The Very Sexuals, het zijproject van Joep van Son met Pien Feith. Ook daar verscheen vorig jaar een album van. “We zijn al bezig met de volgende”, zegt hij. “Het wordt nog meer spacey pop met veel synths, nog meer science fiction. Het leuke is: we hebben inmiddels een groep van 7 of 8 muzikanten waar we uit kunnen putten voor The Very Sexuals. Ik ben Pien al aan het bestoken met ideetjes via de mail. Binnenkort gaan we bij haar thuis opnemen. Geld voor een fatsoenlijke studio hebben we niet, dus we gaan veel home tapen.” Keiharde deadlines zijn er nog niet: “Het is af als het af is.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12