The Mad Trist flirt met Excelsior The Mad Trist flirt met Excelsior

En Eric Corton doet een cameo in de studio

, Erik Zwennes

The Mad Trist flirt met Excelsior

En Eric Corton doet een cameo in de studio

Erik Zwennes ,

Bijna een jaar nadat ze werden uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe begint The Mad Trist aan de opnamen van het officiële debuut. Frans Hagenaars, Torre Florim en ook Eric Corton helpen een handje. In januari 2010 moet het album in de winkel liggen.

En Eric Corton doet een cameo in de studio

Bijna een jaar geleden werd stonerpopkwartet The Mad Trist uit Maastricht uitgeroepen tot 3VOOR12 Hollandse Nieuwe. Nu zitten ze in de studio om hun debuutalbum op te nemen. Niet de minsten hebben ze weten te interesseren hun visie te delen. Zo werden vorige week de drumpartijen opgenomen in de (Excelsior)studio van Frans Hagenaars. Hierna zijn er ongeveer twee maanden ingepland om met Torre Florim, voorman van De Staat, de zang en gitaarpartijen op te nemen. Voor de eindmix schuift Frans Hagenaars weer aan. Op het moment van bellen verleent 3VOOR12 dj Eric Corton morele steun in de studio. “Hij is fan,” vertelt gitarist en zanger Arthur von Berg. “Hij denkt ook mee over radio-edits en welke single we uit moeten brengen.”

Hoe concreet het allemaal ook klinkt, de plaat zal voorlopig nog niet uitkomen. “Er moet nog veel gebeuren en we willen er goed de tijd voor nemen. Na de opnamen van de drums gaan we naar een goedkopere, simpeler ruimte. Daar willen we aparte geluiden creëren. We mikken op een release in januari van 2010.” De bandleden steken behoorlijk wat eigen geld in de opnamen. “We kunnen werken met de mensen die we graag wilden betrekken. Het is geen bewuste keuze om zonder label te werken. Maar we hebben gewoon nog geen aanbod binnen. Maar het is natuurlijk wel Frans van Excelsior. Hopelijk zegt hij na de eindmix: ‘hé, dit klinkt goed.’” Zo niet, dan zal de band over gaan op plan B en het album zelf uitbrengen of bij een ander label. “We hopen in ieder geval op een distributiedeal.”

Naast de vele uren die de bandleden in The Mad Trist steken, werken ze allemaal. “Maar we hebben vertrouwen in onszelf, daarom willen we er wel flink in investeren.” Von Berg zegt tijdens de opnames ruimte te willen laten voor improvisatie in de studio. “We willen meer een eigen geluid dan wat we hiervoor hebben opgenomen. Verschillende producers komen met verschillende ideeën. Nu is Torre Florim de main producer.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12