Snow Patrol afsluiter Pinkpop Snow Patrol afsluiter Pinkpop

Pinkpoppersconferentie in het teken van 40-jarig jubileum

, Renee Hartog

Snow Patrol afsluiter Pinkpop

Pinkpoppersconferentie in het teken van 40-jarig jubileum

Renee Hartog ,

De Pinkpop persconferentie is de jaarlijkse feestelijke aftrap voor weer een nieuwe Pinkpop. Dit keer stond de presentatie van 's lands oudste festival geheel in het teken van zijn veertigste verjaardag. Maar er was ook slecht nieuws. 3VOOR12 was erbij en deed verslag in woord en beeld.

Pinkpoppersconferentie in het teken van 40-jarig jubileum

De Pinkpop persconfentie in Paradiso, waar traditiegetrouw (het grootste gedeelte van) de line-up van Neerlands oudste festival bekend wordt gemaakt, stond dit jaar geheel in het teken van zijn veertigste editie. Het feestje startte met een compilatiefilmpje waarna godfather Jan Smeets via een scherm en vanaf het podium een regen van felicitaties in ontvangst nam. Maar er was ook slecht nieuws op de traditioneel belangrijkste vraag: het bier wordt duurder.

Zoals altijd biedt de Pinkpop persconferentie een kleine selectie uit het programma op het podium. De Staat trad op, evenals Milow en Nu Of Nooit winnaar Kings of the Day. Speciale felicitaties waren er van oudgediende Raymond van het Groenewoud. En natuurlijk werden de eerste 32 namen bekend gemaakt, waaronder de headliners in de vorm van Bruce Springsteen, Depeche Mode en Snow Patrol. De overige acht, daar moeten we nog even op wachten. Urbanus was er bij, net als 3VOOR12, gewapend met fotocamera. 

Alle namen weten die vandaag zijn genoemd en dus het laatste weekend van mei in Landgraaf staan? Check ze hier!

En wie denk jij dat de 'harde dance act' wordt waar Jan Smeets over sprak?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12