Kanshebbers voor de Popprijs 2008

3VOOR12 peilt mogelijke winnaars

Renee Hartog ,

Dit jaar wordt er opvallend weinig gespeculeerd over de mogelijke winnaar van de Popprijs 2008, die zaterdag 17 januari tijdens Eurosonic/Noorderslag in Groningen bekend wordt gemaakt. Alleen Live XS waagde zich aan een poll. Lezers van dit blad tipten vervolgens Voicst, De Kift, Pete Philly & Perquisite en zZz als mogelijke winnaar. Maar ook Moke, De Jeugd van Tegenwoordig en Krezip zouden een kans maken. 3VOOR12 peilt de bands zelf.

3VOOR12 peilt mogelijke winnaars

Voicst? Krezip? Pete Philly & Perquisite? zZz? De Kift? Niets zo onvoorspelbaar als de Popprijs, dus naar de winnaar blijft het gissen. Dit jaar wordt er opvallend weinig gespeculeerd over de mogelijke winnaar van de Popprijs 2008, die zaterdag 17 januari tijdens Eurosonic/Noorderslag in Groningen bekend wordt gemaakt. 3VOOR12 is toch nieuwsgierig en belt even een rondje met de vraag: Wie wint de Popprijs 2008?

De Kift wordt iedere keer als ze een nieuwe plaat uitbrengt genoemd als mogelijke winnaar. Maar frontman Marco Heijne kan zich haast niet voorstellen dat ze dit jaar wel winnen. “Daarvoor zijn we toch een te vreemde eend in de bijt”, zegt hij lachend. Heijne gokt op Pete Philly & Perquisite. “Omdat alle andere opties, zoals zZz, Roosbeef en Giovanca, al geprogrammeerd staan.” Als Heijne mocht kiezen, werd het Roosbeef. “Een leuke meid”, aldus Heijne, “en een groot aanstormend talent.”

Pete Philly heeft zelf ‘geen idee’ of hij en Perquisite dit jaar een kans maken. “Natuurlijk zou het leuk zijn om te winnen, maar ik heb eerlijk gezegd voordat ik dit telefoontje kreeg nog geen moment aan de Popprijs gedacht”. Volgens Pete Philly verdienen vooral zijn goede vrienden dj Gregor Salto en Voicst de Popprijs dit jaar. “Zij maken leuke en goede muziek. Wat Voicst doet bijvoorbeeld is wel pop, maar op een eigen, frisse manier.”

Excelsior platenbaas Ferry Roseboom heeft, zelfs als 3VOOR12 hem voor de derde keer belt en hij er drie uur ‘heel goed' over heeft nagedacht, eigenlijk geen idee. Vrouw Iris wordt om hulp gevraagd, zij zegt Room Eleven. “Dat zou zomaar eens kunnen”, is daarop de reactie van Roseboom. Maar ook met zZz zou hij geen problemen hebben. Zoon Kick zegt GEM. Dat lijkt Roseboom ook best een mooie winnaar. “Maar professioneel gezien denk ik inderdaad dat Room Eleven een grote kans maakt.”

GEM’s Maurits Westerik gaat op zijn beurt voor Alain Clark. “Hij heeft de meeste platen verkocht.” Of Room Eleven. En Felix Maginn van Moke noemt Wouter Hamel. “Hoewel het niet helemaal mijn ding is, doet die jongen het behoorlijk goed. Hij maakt ongetwijfeld een kans.” Voor zichzelf schat hij de kansen wat minder in. “Moke zal nooit de Popprijs winnen, daarvoor zijn wij veel te eigenwijs”, aldus Maginn.