Gem en Room Eleven starten coverproject

Wisseltruc liefst vaste avond in Amsterdam

Fiona Fortuin ,

Als het aan Room Elevens Janna Schra en Gems Maurits Westerik ligt, zal Amsterdam snel een muziekavond rijker zijn. Onder de naam Wisseltruc smeden zij plannen voor een avond waarop bands elkaars nummers zullen coveren.

Wisseltruc liefst vaste avond in Amsterdam

Er is nog geen datum geprikt, maar Gems zanger Maurits Westerik is er zeker van dat over niet al te lange tijd Amsterdam een muziekavond rijker is. Westerik begint namelijk weer een nieuw samenwerkingsproject. Alsof hij er nog niet genoeg heeft. “Het gebeurt wel eens”, zegt Maurits toepasselijk, “dat muzikanten onderling tegen elkaar zeggen dat ze iets samen willen doen.” En zo is laatst ook samen met Room Eleven zangeres Janna Schra na een dubbelinterview, onder het genot van een kop koffie, besloten een avond te organiseren waarop bands nummers van elkaar spelen.

Het moet een avond worden waar bands uit verschillende genres aan meedoen, van folk tot aan r ’n b en hiphop, vertelt Westerik. En dan zorgt GEM er zeker voor dat Giovanca ook meedoet, zodat de band  haar On My Way kan spelen? Deze cover deed de band op de Song van het Jaar, oefenen hoeft dus niet meer. “Precies, zodat ik me verder helemaal op de productie kan richten”, zegt hij lachend. “Nee”, vervolgt hij dan. “Het is geen vooropgezet plan. We doen dit met alle plezier. De bands moeten het ook alleen doen als ze het echt leuk vinden.” 
 
Een naam voor het project is er in ieder geval al, Wisseltruc. Zowel Schra en Westerik zien de avond het liefst als een terugkerend event. “De eerste editie zal in Amsterdam plaatsvinden, maar ik zou er ook graag mee naar Oeral willen. Dat we dan met de bands de ‘wisseltruc’ door heel Terschelling kunnen doen.”