Festival Hondsrock gaat dit jaar niet door Festival Hondsrock gaat dit jaar niet door

Tijdgebrek en recessie reden voor sabbatical

, Fiona Fortuin

Festival Hondsrock gaat dit jaar niet door

Tijdgebrek en recessie reden voor sabbatical

Fiona Fortuin ,

Het Noord-Nederlandse festival Hondsrock slaat uit voorzorg een jaar over. De organisatie zegt onvoldoende tijd vrij te kunnen maken om die kwaliteit te kunnen garanderen waar het festival voor staat. Daarbij houden ze rekening met een economische recessie. “Misschien zijn we de boel een beetje voor, maar we verwachten weinig geld binnen te krijgen.”

Tijdgebrek en recessie reden voor sabbatical

Het Noord-Nederlandse festival Hondsrock zal dit jaar niet plaatsvinden. Tijdgebrek en een mogelijke economische recessie zijn redenen voor de organisatie om een sabbatical te nemen. De stop betekent niet het einde van Hondsrock. Monique van Renesse: “2010 zien we met een boel vertrouwen tegemoet.”

Het team dat Hondsrock sinds 2005 jaarlijks organiseert bestaat uit zes man, allen werken zij ongeveer 15 uur per week op vrijwillige basis aan het festival. Maar dit jaar lukt het niet de benodigde tijd er voor vrij te maken. Van Renesse: “De een heeft net een huis in het buitenland gekocht, de ander is een winkel begonnen. Sinds de start gaan we voor kwaliteit. Aan die kwaliteit willen we ons vasthouden. Dit jaar lukt dat niet, dus is besloten er een jaartje tussenuit te gaan.”

Ook de aankomende economische recessie noemt de organisatie als reden voor een tijdelijke stop. “Misschien zijn we de boel een beetje voor, maar we verwachten weinig geld binnen te krijgen. De subsidiegevers hebben wel vertrouwen in ons, maar geven aan geen geld te kunnen garanderen. Dus hebben we ook maar geen subsidie aangevraagd.”

Dat is opvallend te noemen, daar evenementenorganisaties nog altijd weinig last van de crisis lijken te ondervinden. “Geijkte festivals en organisaties zoals Noorderslag blijven inderdaad stabiel. Maar voor ons ligt het toch anders, wij bevinden ons veel meer in de marge. Daarbij bieden wij in de regio iets wat men wel erkend en respecteert, maar niet gewend is.”

Hondsrock is een eendaags festival in Emmen, dat vorig jaar tussen de 400 en 500 bezoekers trok. Onder meer Bonne Aparte, Club of High Eyebrows (van Rudeboy) en Kid Carpet stonden toen op het programma.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12