Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 22 januari: De Staat, Dewolff, The Suicidal Birds

Wie spelen er en wat kun je verwachten?

Renee Hartog ,

De allereerste 3VOOR12RADIO LIVE van dit jaar brengt je de ‘belofte van 2009’, een stukje muziekhistorie en een dosis vervreemding.

Wie spelen er en wat kun je verwachten?

De Staat
De Staat trapt geeft de live aftrap voor 2009, een jaar dat belooft hún jaar te worden. Menig muziekliefhebber tipt De Staat als dé hit voor 2009, 3VOOR12 voorop. Het debuutalbum van deze Nijmeegse band, ‘Wait for Evolution’ is naar eigen zeggen zowel nieuw als bekend, lelijk als sexy en dood als levend. De band heeft inmiddels een behoorlijke live reputatie opgebouwd. Wie ze nog nooit heeft gezien, moet dat toch maar snel eens gaan doen…

DeWolff

Dit jeugdige drietal uit Geleen laat zich vooral beïnvloeden door jaren '60- en ‘70-bands als Deep Purple, Cream en Led Zeppelin, maar brengt dit live met een frisse en eigentijdse bravoure. Soms psychedelisch en klein, dan weer groots en strak, nemen deze jonge wolven je een stukje mee terug in de muziekhistorie.

The Suicidal Birds
Gaat deze Friese band met hun derde album ‘Spend Your Life In Serious Misery’ dan eindelijk de erkenning krijgen die zij verdient? Een bijzondere band is het. The Suicidal Birds is een soort van blues-punk met een alternatieve draai, met toevoeging van zo af en toe een vleugje rock ‘n roll, gecombineerd met verontrustende teksten, die worden gezongen dan wel (hysterisch) geschreeuwd, dit alles afgemaakt met een enorme laag noise. Niet goed te vergelijken, noch te omschrijven, maar verveemdend, rauw en goed hard.

Voor de 3VOOR12RADIO LIVE-editie van 22 janauri zijn De Staat, DeWolff en The Suicidal Birds geboekt.

Zelf aanwezig zijn bij 3VOOR12RADIO LIVE in Desmet in Amsterdam? Zet jezelf op de gastenlijst via http://3voor12.vpro.nl/gastenlijst. 3VOOR12RADIO LIVE wordt gepresenteerd door Eric Corton en is iedere donderdag van 22:00-01:00 uur op 3FM te beluisteren.