Nieuw eilandfestival Into The Great Wide Open is uitverkocht Nieuw eilandfestival Into The Great Wide Open is uitverkocht

Twee keer zoveel kaarten verkocht als was ingecalculeerd

, Erik Zwennes

Nieuw eilandfestival Into The Great Wide Open is uitverkocht

Twee keer zoveel kaarten verkocht als was ingecalculeerd

Erik Zwennes ,

Het popfestival Into The Great Wide Open op Waddeneiland Vlieland is uitverkocht. Vierduizend kaarten zijn er verkocht, meer kan het festival, dat dit jaar voor het eerst plaats vindt, ook niet aan.

Twee keer zoveel kaarten verkocht als was ingecalculeerd

Het popfestival Into The Great Wide Open op Waddeneiland Vlieland is uitverkocht. Vierduizend kaarten zijn er verkocht, meer kan het festival, dat dit jaar voor het eerst plaats vindt, ook niet aan. De organisatie had gerekend op een eerste editie met ongeveer 2000 bezoekers, maar zal 4 tot en met 6 september dus het dubbele aantal ontvangen.

Een van de initiatiefnemers en organisatoren Ferry Roseboom, tevens eigenaar van Excelsior Recordings, is verheugd met het nieuws. “Alles zit nu aan de tax, eventueel kunnen we nog een aantal hotelboten in laten varen, maar in principe kunnen we nu niemand meer een slaapplek bieden.” De line-up van het festival is inmiddels rond. Er kan ook niemand meer bij komen. “De spots zitten vol en je moet het ook niet overvoeren. Het is een mooi festival zo.”

Volgens Roseboom is het niet al te lastig om artiesten te interesseren voor een nieuw festival op een nieuwe locatie. “We hebben geweldige boekers die artiesten enthousiast krijgen voor een nieuw initiatief. Artiesten vinden iets nieuws vaak leuk om te doen. Je legt ze uit dat het midden in de natuur is en kunt al een mooie site laten zien.”

Het festival wil in de toekomst ook niet veel meer groeien. “Het moet behapbaar en relatief kleinschalig blijven. Er zit nog een klein beetje rek in, maar het zal geen massa-festival worden.”

Roseboom heeft geweldige reacties gehad op Into The Great Wide Open. “Iedereen op het eiland is enthousiast, behalve de havenmeester. Hij moet nog even wennen aan het idee van mannen met lang haar, snorren, baarden. Maar dat loopt wel los. Ook voor hem is het nieuw.”

Op het festival spelen ondermeer The Veils, Alela Diane, Johan, Loney Dear en Lykke Li.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12