“Durf je me niet aan te kijken, ben ik te knap voor je?” “Durf je me niet aan te kijken, ben ik te knap voor je?”

Met The Madd in het repetitiehok oefenen voor nieuwe release

, Fiona Fortuin

“Durf je me niet aan te kijken, ben ik te knap voor je?”

Met The Madd in het repetitiehok oefenen voor nieuwe release

Fiona Fortuin ,

Op Lowlands presenteert Rotterdamse The Madd het nieuwe album, The Madd Are Pretty Quick. 3VOOR12 zocht de beatband op in de oefenruimte om te praten over verwachtingen en volwassen worden. “Onze grappen zijn gecontroleerd. De leukste gaan over zwaarlijvigheid, dus over Richard Bouget.”

Met The Madd in het repetitiehok oefenen voor nieuwe release

Zanger Dave von Raven tegen toetsenist De Schuinsmarcheerder: “Je moet me wel aan kijken hè, aan het einde van het nummer. Of durf je dat niet? Ben ik te knap?” In de oefenruimte van The Madd gaat het er geheel naar verwachting aan toe. Net als op het podium gaan ook hier de grappen en venijnige opmerkingen over en weer.

De Rotterdamse beatband brengt op Lowlands het nieuwe album uit, The Madd Are Pretty Quick. Voor die tijd moet er volgens de band nog flink geoefend worden, in een hok diep in West bij de havens. Waar het debuut Ongeneeslijk Beat geheel uit covers bestond, waagt de band zich op de nieuwe cd ook aan het schrijven van eigen, popliedjes.

The Madd bestaat uit zanger/gitarist Dave von Raven, drummer Marty Graveyard, bassist Richard Bouget en toetsenist De Schuinsmarcheerder. Zelfs onderling noemen ze elkaar bij de bijnaam, en zien graag dat anderen dat ook doen. Richard Bouget: “Mijn bijnaam werd me bekend toen ik onze eerste EP in handen kreeg.” Dave von Raven: “Vernoemd naar Hyacinth Bucket. Die naam heb ik hem gegeven, als geestelijk vader.”  

Met een nieuwe release en aankomende tour in het vooruitzicht, wordt er op de repetitieavond zelf een stuk intensiever gerepeteerd. De bijeenkomst opschroeven naar twee maal per week vinden ze niet nodig. Richard Bouget: “Ik werk thuis ook aan de muziek.” Marty Graveyard: “Daar is dan weinig van te merken.” Richard Bouget: “Klootzakken.” Dave von Raven: “We spelen zoveel, dan hoef je niet ook nog een keer de nummers te oefenen. ”

The Madd speelt veel en – zo lijkt het soms wel- overal. Dave von Raven: “Wil je zeggen dat we zo’n band zijn die overal ja tegen zegt. Ja, dat is wel zo. Al spelen we niet overal hoor. De Little Cave in Zevenkamp doen we niet. Niet dat we daar ooit hebben gespeeld.” Marty Graveyard: “Wel met een van onze prutsbandjes van vroeger.” Dave von Raven: “Verder doen we niet moeilijk. We houden van optreden. Alleen als het niet gezellig is, komen we niet terug.”
Verwachtingen rondom het nieuwe album zijn er zeker. Dave von Raven: “Ik ben er eerlijk over: met dit album hopen we een stap verder te komen. Het eerste album is bijna helemaal live opgenomen. Dat was even knallen. Nu doen we het met meer nuance. Ik zou het bijna niet durven zeggen, want het klinkt zo cliché, maar we zijn meer volwassen geworden. We hebben nu ook een manager.” De Schuinsmarcheerder: “Die doet goed zijn werk, over alles wordt beter nagedacht.”

Ook met de grappen probeert The Madd, zowel tijdens optredens als daar buiten, een stap richting volwassenheid te zetten. Ze zijn meer gecontroleerd. Dave von Raven: “Per onderwerp is iemand de lul. Als het om vieze onderwerpen gaat, dan ben ik het. Ik mag af en toe stinken en mijn handen zitten wel eens onder de pis. De leukste grappen gaan over zwaarlijvigheid, dus over Richard. En bij grappen over kleine piemeltjes is De Schuins de lul.”

Richard Bouget: “Tijdens het Poetry International Festival waren we de pauzeband. De zaal zat vol mensen die zich o zo belangrijk voelen. Wij zaten daar tussen, te wachten tot de pauze begon. Dave zat zich op te vreten. Hij schreef toen ter plekke een eigen gedichtje, Een Drol, die hij daarna op het podium voordroeg. Iedereen was verbijsterd.” Dave von Raven: “Toen vond ik nog dat we alles konden zeggen. Als je iets met een lach zegt, kan veel.” Marty Graveyard: “Het gebeurt wel eens dat er tijdens een optreden potten naar voren lopen die zeggen dat we onze bek moeten houden over lesbiennes.” Dave von Raven: “Ach, we nemen onszelf toch ook in de zeik?”

The Madd Are Pretty Quick komt uit op 24 augustus op Excelsior Recordings. De albumpresentaties zijn op 23 september in Paradiso, Amsterdam, en op 26 september in Rotown, Rotterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12