Sam Amidon met Nico Muhly bij 3VOOR12 op Motel Mozaique Sam Amidon met Nico Muhly bij 3VOOR12 op Motel Mozaique

Ook BLK JKS bevestigd

, Atze de Vrieze

Sam Amidon met Nico Muhly bij 3VOOR12 op Motel Mozaique

Ook BLK JKS bevestigd

Atze de Vrieze ,

Het 3VOOR12 podium op Motel Mozaique begint steeds voller te worden. Eerder werden al Lucky Fonz III, Loney Dear en Johann Johannsson aangekondigd, vandaag weer twee bijzondere namen: Sam Amidon en BLK JKS.

Ook BLK JKS bevestigd

Het 3VOOR12 podium op Motel Mozaique begint steeds voller te worden. Eerder werden al Lucky Fonz III, Loney Dear en Johann Johannsson aangekondigd, vandaag weer twee bijzondere nemen: Sam Amidon en BLK JKS.

Update! Als laatste, maar zeker niet de minste, is erbij gekomen: The Films!

Sam Amidon ft Nico Muhly (zaterdag)
Staat de Amerikaanse folkzanger Sam Amidon op het Motel Mozaique programma? Nee toch? Een paar jaar terug wel, toen met het IJslandse Bedroom Community, een collectief dat kwetsbare slaapkamerliedjes combineert met elektronica en klassieke muziek. En jawel, ook dit jaar is hij erbij in Rotterdam, zij het in de gelederen van de Amerikaanse componist Nico Muhly. Die maakte dit jaar onder meer indruk met de arrangementen van het nieuwe Antony album. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, speelt Sam Amidon op het 3VOOR12-podium weer werk van zichzelf, bijgestaan door Muhly. Goede deal, leek ons zo.

BLK JKS (zaterdag)
Erg bekend zijn ze nog niet, deze jongens uit Zuid-Afrika, maar daar gaat ongetwijfeld verandering in komen. In de volksmond worden ze al de Afrikaanse TV on the Radio genoemd, en dat is niet zo vreemd. Net als de Amerikanen maken ze eigenzinnige indierock met een zwarte ziel, zo is te horen op hun fraaie Mystery EP. Hun naam spreek je trouwens gewoon uit als Black Jacks.

Het tijdschema, wijzingingen voorbehouden:

Vrijdag 10 april

18.00 - 18.20 Darker My Love
18.50 - 19.10 The New Wine
19.40 - 20.00 Grampall Jookabox

Zaterdag 11 april

09.45 - 10.30 Johann Johannsson
11.00 - 11.20 Sam Amidon
11.50 - 12.20 Loney Dear
13.00 - 14.00 Lucky Fonz III
14.40 - 15.00 Health
15.40 - 16.00 BLK JKS
16.40 - 17.00 The Films
17.40 - 18.00 Jon Hopkins
18.40 - 19.00 Mocky

Johann Johannsson (zaterdag)
Speciaal voor de deelnemers aan het slaapproject (maar ook andere bezoekers zijn meer dan welkom) beginnen we de zaterdag vroeger dan normaal, en wel met een sessie van Johann Johannsson om 9:45. Een betere manier om wakker te worden is nauwelijks te verzinnen: de IJslander maakt filmische klassieke muziek, met stevige wortels in pop en elektronica. Johannsson speelt bij 3VOOR12 naar alle waarschijnlijkheid een heel andere set dan op het festival zelf.

Loney Dear (zaterdag)
De Zweedse singer-songwriter Emil Svanängen heeft vrienden in Holland. Met name sinds zijn derde album Sologne is hij regelmatig te gast met zijn warmbloedige, licht melancholische liedjes. ’s Avonds in de Schouwburg komt hij de songs van zijn nieuwe album Dear John spelen met complete band, bij 3VOOR12 doet hij dat akoestisch in zijn eentje.

Jon Hopkins (zaterdag)
Jon Hopkins sleutelde onlangs nog in de studio aan nummers van Coldplay, maar wie van de Brit stadionrock verwacht, komt bedrogen uit. Eerder het tegenovergestelde. Toch klopt het ergens wel: Hopkins grote kracht ligt namelijk in het creëren van sfeer. Zijn eigen werk is melancholisch van aard, elektronisch maar niet echt dansbaar. Zijn nieuwe album Insides kwam vorige maand uit.

The Films (zaterdag)

Vier jongens ontmoeten elkaar op high school, in South-Carolina. Vormen een band, om de tijd een beetje te doden. Doen eerst covers, daarna komt ook eigen materiaal eraan te pas. Dat verhaal. Maar het is ook het verhaal dat verder gaat met een verhuizing naar New York, een tour met Butch Walker en poweroptredens. Denk aan een geemigreerde The Libertines naar Zuid-Amerika, met zelfs een vleugje country.

Darker My Love (vrijdag)
Psych-rock kwartet Darker My Love is momenteel op tournee met A Place To Bury Strangers. De band met ex-leden van Distillers en Nerve Agents klinkt als My Bloody Valentine meets Beach Boys. En als je dat dan in een bouwput zet, weet je wat je te wachten staat

Grampall Jookabox (vrijdag)
De Amerikaanse singer-songwriter David Adamson eindigde in december hoog in de 3VOOR12-jaarlijstjes met zijn eigenwijze album Ropechain. Het is een wonderlijk allegaartje van folk, hiphop, elektronica en allerhande maffe samples. Een beetje raar dus, maar opvallend genoeg ook erg catchy. Grampall Jookabox speelt voor het eerst in Nederland.

The New Wine (vrijdag)
Oude wijn in nieuwe zakken? Of nieuwe wijn in oude zakken? Hoe zat het ook alweer? Ze waren al te zien op Eurosonic, deze vrienden van The Whitest Boy Alive. Ook The New Wine komt uit Noorwegen, en ook zij maken lichtvoetige, dansbare popliedjes met synthesizers en vrolijke handclaps.

Health (zaterdag)
Ze zijn misschien wel het meest bekend van hun confrontatie met Crystal Castles in de track Crimewaves, deze hippe vier uit Los Angeles. Dat is een min of meer elektronische track, maar Health maakt zelf hogeschool punk, met bizarre ritmes, noise en vervormde stemmen. Een van de meest eigenzinnige bands van de laatste tijd.

Mocky (zaterdag)
De Canadees Dominic Salole aka Mocky is een zwerver. Via Toronto naar Londen, Amsterdam kwam hij terecht in Berlijn, de hoofdstad van alles wat hip is. Muzikaal is Mocky een grappenmaker die hip-hop combineert met experiment en zal dat ook op ons 3VOOR12 podium met gevoel voor humor doen.

De laatste jaren stond dat podium altijd in galerie TENT, dit jaar horen we nóg meer bij het festival: het 3VOOR12 podium staat namelijk op een bouwput naast het kloppend hart van het festival, het Nationaal Architectuur Instituut in het Museumpark. Vijf minuten lopen van Rotown en Watt. De optredens zijn ook dit jaar weer toegankelijk voor publiek.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12