23 april in 3VOOR12RADIO LIVE: Rigby, The Sheer, Daily Bread

Wie spelen er en wat kun je verwachten?

Fiona Fortuin ,

Op donderdag 23 april spelen in 3VOOR12RADIO LIVE Rigby, The Sheer en Daily Bread. Erbij zijn kan, kost je niets, meld je alleen wel even aan via de gastenlijst.

Wie spelen er en wat kun je verwachten?

Op donderdag 23 april spelen in 3VOOR12RADIO LIVE Rigby, The Sheer en Daily Bread. Erbij zijn kan, kost je niets, meld je alleen wel even aan via de gastenlijst.


Daily Bread
Daily Bread vulde afgelopen weekend de laatste open plek op het Motel Mozaique programma. Maar in plaats van onopvallend voorbij te gaan, zette de hekkensluiter met dit optreden de deuren open naar de toekomst. 3VOOR12 was erbij en zei erover: “Hier staat een act die we moeten koesteren. Daily Bread is jong, gretig en ongelofelijk goed.” Als Hollandse Nieuwe presenteerden we ze als de ‘VWO versie van zZz’, maar dat station zijn ze allang gepasseerd.

Rigby

Christon Kloosterboer wil kunnen leven van muziek. In 2006 probeerde hij eerst via Idols zijn doel te bereiken, maar zijn vertolking van Oasis’ Wonderwall  liet de jury onberoerd. Maar hij geeft niet op (ook zo’n programma). Inmiddels timmert hij met zijn conservatoriumvrienden hard aan de weg met Rigby. Ze stonden al in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs in de Heineken Music Hall en nu dan ook in 3VOOR12RADIO LIVE. Uptempo pop/rock liedjes met Coldplay en –toch weer die- Oasis als invloeden.

The Sheer
Er vallen ontslagen, met moeite komen werklozen aan een nieuwe baan. Ja, het zijn moeilijke tijden. Ook voor muzikanten zou je zeggen. Maar kort nadat Krezip haar einde aankondigt, heeft gitarist JanPeter Hoekstra alweer een nieuw onderkomen: bij The Sheer. En wat een timing! Want de Haarlemse band is terug met een nieuw album Here And Now And Long Before (nu op de Luisterpaal!) vol huiselijke luisterliedjes met een americana gloed. 


Aanwezig zijn bij 3VOOR12RADIO LIVE in Desmet in Amsterdam? Zet jezelf op de gastenlijst via http://3voor12.vpro.nl/gastenlijst. 3VOOR12RADIO LIVE wordt gepresenteerd door Eric Corton en is iedere donderdag van 22:00-01:00 uur op 3FM te beluisteren.