London Calling gaat op tour London Calling gaat op tour

Programmeur Ben Kamsma: “Het voelt goed dat bands voor ons kiezen”

London Calling gaat op tour

Programmeur Ben Kamsma: “Het voelt goed dat bands voor ons kiezen”

Fans van London Calling kunnen hun hart ophalen; een week na de optredens in Amsterdam doet het festival ook Rotterdam en Utrecht aan. In de WATT en Tivoli zal eind november onder andere Late Of The Pier optreden. Programmeur Ben Kamsma is ontzettend blij dat bands voor zijn festival kiezen in plaats van het Franse Les InRocks-festival. “Ik denk dat ze daar wel een beetje teleurgesteld zijn ja.”

Programmeur Ben Kamsma: “Het voelt goed dat bands voor ons kiezen”

London Calling trekt het land in. Het Amsterdamse festival gaat naast Paradiso nu ook bands programmeren in de WATT en Tivoli. “We hebben gekeken hoe ver we kunnen gaan om het zoveel mogelijk uit te melken”, zegt programmeur Ben Kamsma. “Natuurlijk is dat niet waar. Het is leuk als het uitverkocht raakt, maar het gaat ons om publiciteit te leveren voor bands die groot kunnen worden.” De optredens in Rotterdam en Utrecht vinden een week later plaats. De bands die daar optreden hebben dan al in november in Paradiso gespeeld. Kamsma: “Dan kan iedereen de recensies lezen en trekt de pr zo extra bezoekers.” Late Of The Pier is de eerste band die bevestigd is voor de optredens in WATT en Tivoli.

De kaartverkoop van dit jaar loopt goed. De passe-partouts zijn uitverkocht, net zoals de zaterdag. Kamsma denkt wel te weten hoe dit komt: “Dit is een van de sterkste edities tot nu toe.” De heetste band die komt optreden is volgens de programmeur het Schotse Glasvegas. “We zijn al jaren bezig geweest om die te boeken, maar er kwam altijd wel iets tussen. Dit jaar konden ze kiezen tussen het Franse Les InRocks-festival en London Calling. Het voelt goed dat de band voor ons kiest.” Dat het nieuwe album van Glasvegas niet echt wordt opgepikt in Nederland betreurt Kamsma. “Ik zou het diep triest vinden als hun album hier niet wordt gereleased. Dat krijg je met platenmaatschappijen die teveel naar kosten en baten kijken.” Evenals Glasvegas stond ook Amazing Baby voor de keus tussen London Calling en Les InRocks. Heeft Kamsma al boze mailtjes gehad? “Nee, maar ik denk wel dat ze daar een beetje teleurgesteld zijn.”

Luister naar het gehele interview met Ben Kamsma in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12