Johan komt met sneller en harder album Johan komt met sneller en harder album

Drummer Jeroen Kleijn: “Het voelt alsof de opnames vanzelf gaan”

Johan komt met sneller en harder album

Drummer Jeroen Kleijn: “Het voelt alsof de opnames vanzelf gaan”

Johan breekt met een traditie. Normaal gesproken zit er vijf jaar tussen het verschijnen van twee albums. THX JHN is van voorjaar 2006, maar de opvolger moet al voor het eind van dit jaar verschijnen. Drummer Jeroen Kleijn heeft een verklaring: “Jacco zit lekker in zijn vel en de opnames voelen alsof ze vanzelf gaan.”

Drummer Jeroen Kleijn: “Het voelt alsof de opnames vanzelf gaan”

Eind dit jaar komt Johan al met een nieuw album. Dat is bijzonder, want normaal gesproken zit er vijf jaar tussen twee albums. Drummer Jeroen Kleijn. “Iedereen is erg met Johan bezig en de opnames gaan goed.” Dat was voor Johan niet altijd het geval. Vooral de grillen van zanger Jacco de Greeuw zorgden ervoor dat geplande releases niet werden gehaald. “Jacco zit lekker in zijn vel en alles lijkt voor mijn gevoel redelijk vanzelf te gaan. Maar dat wil niet zeggen dat het een vrolijke plaat wordt.”

Op de vertrouwde grond van studio Sound Enterprise van producer Frans Hagenaars is Johan al sinds de zomer bezig met de nieuwe plaat. Kleijn durft nog niet te zeggen hoe de plaat precies gaat klinken, maar: “het is allemaal wel wat harder en sneller dan voorheen.” De band had in het verleden bijna alle nummers van een album al live uitgevoerd voordat ze de studio indoken. Zo niet deze keer. “Onze nieuwe nummers ontstaan in de studio. We doen er wat langer over dan de vorige keren en werken veel aan het geluid.”

Johan doet begin volgend jaar een theatertour. Een opvallende keuze, de meeste bands spelen eerst in clubs en dan pas in theaters. Kleijn: “We hebben een lange clubtour gedaan na THX JHN. Dan beginnen we liever met de theaters.” De naam van Johan’s nieuwe album verklapt Kleijn niet. “We hebben wel een paar keuzes, maar als ik nu een naam roep die het niet wordt, mag ik dat weer gaan uitleggen. Alles op zijn tijd.”

Check hier het hele interview met Jeroen Kleijn in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12