Directeur 013 onderwerp van spot in dagblad Metro Directeur 013 onderwerp van spot in dagblad Metro

Scribbly cartoon uit protest twee weken in teken van ‘megalomaan mannetje’

Directeur 013 onderwerp van spot in dagblad Metro

Scribbly cartoon uit protest twee weken in teken van ‘megalomaan mannetje’

De dagelijkse cartoon Scribbly in dagblad Metro staat twee weken lang in het teken van vermeend wanbeleid door de directeur van 013, Guus van Hove. Scribbly tekenaar en oud-013 medewerker Jean-Paul Arends, hoopt met de cartoons het verzet tegen de directeur te steunen. Van Hove reageert gelaten op de zaak: “Hier sta ik boven, ik ga mij niet bezig houden met een dergelijk achterhoedegevecht.”

Scribbly cartoon uit protest twee weken in teken van ‘megalomaan mannetje’

Guus van Hove, directeur van het Tilburgse poppodium 013, is onderwerp van spot in de vaste cartoon Scribbly in dagblad Metro. Dinsdag werd het nieuwe personage geïntroduceerd. Scribbly  tekenaar Jean-Paul Arends, oud medewerker van 013, zegt op zijn wijze bij te willen dragen aan het verzet binnen 013 tegen de directeur. Van Hove zal twee weken lang centraal staan in de cartoon. De afgelopen tijd was er sprake van onrust binnen de organisatie van het podium. Vorige maand zegde de ondernemingraad en het management team het vertrouwen in Van Hove op.

Tekenaar Jean-Paul Arends stopte twee jaar geleden bij 013 uit onvrede met het beleid van Van Hove. De tekenaar zegt nog regelmatig contact te hebben met (oud-)medewerkers. Arends stelt dat de kritiek op Van Hove breed wordt gesteund onder medewerkers. Een kennis van Arends suggereerde dat aandacht in de cartoon de beweging tegen Van Hove zou kunnen versterken. “Guus heeft alle touwtjes in handen,” aldus Arends. “Critici worden ontslagen en Van Hove heeft medewerkers een spreekverbod opgelegd. Ze zitten daar echt met de handen in het haar.” De tekenaar is niet bang dat het regionale onderwerp aan de ruim 1,8 miljoen lezers van Metro voorbijgaat. “Het gedoe bij 013 is in meerdere kranten aan bod gekomen. Daarnaast gebruik ik het personage in herkenbare situaties. Dat hij een typische witte broek en een 013 shirt draagt, zal aan de meesten voorbij gaan. Maar dat doet niets af aan de cartoon.”

Van Hove zegt in een reactie zo min mogelijk aandacht te willen geven aan de zaak. “Dit is geen nieuws. Ik ben 41 jaar, werk hier al 5 jaar met een enthousiast en hardwerkend team medewerkers aan een mooi podium. Hier sta ik boven, ik ga mij niet bezighouden met een dergelijk achterhoedegevecht.” Van Hove heeft naar eigen zeggen nooit persoonlijk met Arends te maken gehad. De directeur zegt het nog steeds naar zijn zin te hebben bij 013. “Het is hartstikke leuk om te doen. Het gaat hier beter dan ooit. We vieren in november ons tienjarig jubileum, hebben een topprogrammering en verwachten komende maand een recordaantal bezoekers te mogen ontvangen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12