The Death Letters nemen plaat in drie dagen op The Death Letters nemen plaat in drie dagen op

“Ik weet nog niet of ik op de voorkant wil”

, Bas van Duren

The Death Letters nemen plaat in drie dagen op

“Ik weet nog niet of ik op de voorkant wil”

Bas van Duren ,

We moeten nog even wachten tot februari 2009, maar dan is het debuutalbum van The Death Letters een feit. Het Dordtse bluesrock duo had maar drie dagen nodig om het album op te nemen. Zanger/gitarist Jordi Ariza Lora: “Ik ben er nog niet over uit of ik nou met mijn gezicht op de voorkant wil.”

“Ik weet nog niet of ik op de voorkant wil”

Misschien komt het omdat ze nog jong zijn en bruisen van de energie; The Death Letters hebben hun debuutalbum in drie dagen tijd opgenomen. “Maar dat is dan ook niet waar de meeste tijd in zit”, zegt gitarist/zanger Jordi Ariza Lora. “We zijn aan het mixen. Om tien uur zitten we in de studio en kiezen weeen nummer uit. Dan kijk je of je dingen in je hoofd hoort van ‘dit zou wel leuk zijn’ of ‘dat past er heel goed bij. Als alles goed loopt, komt het album in februari 2009 uit.”

Voor de opnames vroeg de producer nog aan de jongens om met muziek te komen als voorbeelden. Jordi: “Maar dat ben ik helemaal vergeten. Voor mij hoeft dat ook niet zo, want anders ga je toch maar hetzelfde klinken. Wat ik anders wel had gepakt? Dat had van alles kunnen zijn; van straight-forward punk tot ingetogen liedjes.”

Naast het opnemen zijn The Death Letters druk bezig met touren en hebben ze al aardig wat awards gewonnen. De High School Music Competition en de Band Boost in Bibelot hebben voor de nodige aandacht gezorgd. Moeten ze nou ook ‘nee’ tegen optredens zeggen, vanwege de opnames en grotere bekendheid? “Het is eerder andersom. We hebben ‘nee’ moeten zeggen tegen het afmixen omdat we met de School’s Out cd-presentatie moesten optreden. Dat was een deal met de Popunie, die ook de High School Music Competition organiseert.”

De stichting heeft er ook voor gezorgd dat het duo mocht optreden in Frankrijk. Jordi: “Dat was een uitwisselingsproject van de Popunie. Het was ons eerste optreden over de grens. Helemaal geweldig, echt de mooiste herinnering met de band. Nee, de plaat komt niet uit in Frankrijk, ook al zou je dat misschien gaan denken.”

Voordat het album af is, moeten The Death Letters nog een paar zaken afhandelen. Zo hebben de jongens al nagedacht over de tracklist, maar dat is voor Jordi nog best moeilijk: “Ik doe dat pas als alles is gemasterd, zodat ik zeker weet hoe alles gaat klinken. We zijn wel bijna 100% zeker wat het laatste nummer wordt, maar welk nummer de single moet zijn, daar hebben we nog niet eens over nagedacht.” Ook voor de cover is er al gesproken met een vormgever. “Ik weet niet of ik op de voorkant wil, als het er maar goed uitziet.” En de naam van de plaat? “Waarschijnlijk gewoon ‘The Death Letters’.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12